Сб, 2024-04-20, 10:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
У Раді Європи в діях ВССУ помітили дискримінацію щодо Тимошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Комітет міністрів Ради Європи вважає, що Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ безпідставно відмовив екс - прем'єру Юлії Тимошенко в передачі на розгляд Верховного суду її заяви про перегляд та скасування вироку у так званій "газовій" справі на підставі рішення Європейського суду з прав людини від 30 квітня, повідомляє Главком з посиланням на прес-службу Тимошенко.

"Щодо окремих заходів Комітет із занепокоєнням відзначив, що Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ відхилив клопотання заявника про відновлення провадження у кримінальній справі за формальними підставами, без істотного розгляду можливих наслідків порушення статті 18 ухвалених разом зі статтею 5 цих процедур", - йдеться в оприлюдненому рішенні комітету.

Одночасно у своєму рішенні міністри відзначили складності з виправленням виявлених порушень у справі "Тимошенко проти України", так само як і у випадку екс-глави МВС Юрія Луценка, зокрема щодо реагування на порушення статті 18 спільно зі статтею 5 Європейської конвенції з прав людини.

Комітет вважає за необхідне отримати від влади України інформацію про заходи, які здійснюються або заплановані для забезпечення дотримання статті 18 у поєднанні зі статтею 5 в українській системі правосуддя, крім реформи Кримінального процесуального кодексу.

Нагадаємо, Тимошенко 30 серпня повідомила Комітет міністрів Ради Європи про відсутність заходів з виконання владою України рішення ЄСПЛ. Комітет здійснює контроль за виконанням рішень ЄСПЛ.

Тимошенко після набуття чинності рішення ЄСПЛ звернулася до Верховного суду з заявою, яку було 1 серпня зареєстровано у Вищому спецсуді, про перегляд та скасування вироку у так званій "газовій" справі. Через кілька днів стало відомо, що Вищий спецсуд припинив розгляд заяви і запропонував захист до 5 серпня їх виправити. Захист Тимошенко вчасно виправив недоліки, однак Вищий спецсуд 6 вересня так і не передав заяву Тимошенко до Верховного суду.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: Раді Європи, дискримінацію, діях ВССУ, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]