Чт, 2024-04-25, 11:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:45
В Угорщині впевнені - Україна впоралась і підпише Угоду з ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Україна виконала багато умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. До такого висновку прийшли учасники "круглого столу" в Інституті зовнішньої політики при МЗС Угорщини, які обговорили актуальні питання та перспективи подальшого зовнішньополітичного розвитку України і відносин Україна - ЄС напередодні Вільнюського саміту Східного партнерства, повідомляє Укринформ.

"Україна виконала багато висунутих ЄС умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС", - такий узагальнюючий висновок зробив координатор з питань європейської політики сусідства та Східного партнерства МЗС Угорщини Габор Броді.

Він підтвердив незмінну підтримку євроінтеграційних прагнень України з боку Угорщини, яка активно лобіює цей процес серед держав - скептиків ЄС. Як представник головуючої у Вишеградській четвірці держави Броді зазначив також підтримку України з боку країн В-4 і анонсував оприлюднення найближчим часом відповідної заяви.

Співробітник Інституту зовнішньої політики Ондраш Деак основну увагу у своєму виступі зосередив на висвітленні українсько-російських відносин в енергетичній сфері крізь призму внутрішньополітичної та економічної ситуації в Україні і зовнішньої політики нашої держави.

Серед іншого прозвучала думка, що Україна знаходиться в скрутному економічному становищі, вихід з якого можна знайти тільки із залученням зовнішньої допомоги - або шляхом досягнення домовленості з Москвою щодо зниження ціни на російський газ, або шляхом отримання нового кредиту від МВФ. У той же час вказана думка не знайшла підтримки серед учасників обговорення, на переконання яких Україна має значний потенціал для забезпечення свого економічного розвитку та енергетичної незалежності.

В організованому посольством України в Угорщині спільно з Інститутом зовнішньої політики при МЗС Угорщини засіданні "круглого столу" на тему "Вільнюський саміт і Україна : як далі?" брали участь представники МЗС Угорщини, відомі політичні, наукові та громадські діячі, керівництво Державного самоврядування українців Угорщини, представники ЗМІ та акредитованого в Угорщині дипломатичного корпусу, співробітники Інституту зовнішньої політики і дипломати посольства.

Як повідомлялося, 3 липня у Віслі в резиденції польського президента Броніслава Коморовського відбулось засідання глав держав Вишеградської четвірки та України.

Янукович після зустрічі з президентами країн Вишеградської четвірки заявив про готовність України виконати всі висунуті Євросоюзом умови до запланованого на листопад саміту "Східного партнерства", на якому планується підписання Угоди про асоціацію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: Угорщині, україна, угоду з ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]