Пт, 2024-04-19, 00:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:39
За статус духовної спадщини ЮНЕСКО конкуруватиме петриківський розпис з аргентинським танго
Інші останні Культурні новини
Аргентинське танго і українське декоративно-орнаментальне народне мистецтво - Петриківський розпис будуть конкурувати за надання статусу нематеріальної духовної спадщини ЮНЕСКО.

"У грудні цього року в Баку відбудеться конференція ЮНЕСКО. Більше 30 країн будуть голосувати за надання Петриківському розпису статусу всесвітньої культурної спадщини. У нас дуже великі конкуренти, якщо чесно. Ми конкуруємо з аргентинським танго", - повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул у вечірньому ефірі Івано-Франківського обласного телебачення "Галичина" у середу, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, вже протягом трьох років працює над тим, щоб внести Петриківський розпис до культурної спадщини ЮНЕСКО.

"У нас вже пройшли виставки та в Європарламенті, і у всіх країнах Євросоюзу. Зараз виставки йдуть по Азії. І ми віримо, що це перше українське народне мистецтво, яке буде внесено до всесвітнього надбання людства", - зазначив Вілкул.

Як повідомлялося раніше, ЮНЕСКО вирішить, чи вносити Петриківський розпис до списку нематеріальної духовної спадщини.

На сьогоднішній день Україна не представлена в списку об'єктів нематеріальної духовної спадщини ЮНЕСКО, а в списку матеріальної духовної спадщини значаться 7 українських об'єктів.

Петриківський розпис - українська декоративно-орнаментна народний живопис, яка сформувалася в Петриківці Дніпропетровської області.

Нагадаємо, в червні 2012 року Бєларусь пропонувала включити до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО традіцію валяння шапок и валянок.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 935 | Додав: nowyny | Теги: аргентинське танго, петриківський розпис | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]