Чт, 2024-03-28, 15:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:18
Затонулий лайнер Costa Concordia успішно піднято
Інші останні Новини Європейського Союзу
Влада Італії завершила операцію з підйому і приведення у вертикальне положення затонулого в січні 2012 року круїзного лайнера Costa Concordia, передає ИТАР-ТАСС.

"Операцію завершено. Судно приведено у вертикальне положення", - повідомив керівник служби Цивільної оборони Італії Франко Габріелла, додавши, що роботи тривали понад 19 годин.

У підйомі лайнера взяли участь близько 500 осіб. Щоб поставити судно вагою більш як 114 тис. тонн вертикально, його було необхідно підняти на 65 градусів. Для цього біля берега острова Джильо була споруджено спеціальну конструкцію, на виготовлення якої пішло 30 тис. тонн сталі і 18 тис. тонн бетону.

За словами фахівців, в результаті проведеної операції вдалося уникнути потрапляння в заповідні води Джильо хімікатів та інших отруйних речовин, які є на борту.

Наступним кроком, за словами експертів, має стати буксування лайнера в один із найближчих портів. Проте раніше фахівці заявляли, що почати рухати судно можна буде не раніше весни майбутнього року: розкішний 9-палубний лайнер з кількома басейнами повністю поіржавів.

Унікальний захід з підйому Costa Concordia оцінюється приблизно в 600 млн євро. Ці витрати взяла на себе компанія-судновласник "Коста крочере" (Costa Crociere).

Лайнер Costa Concordia, що здійснював круїз по Середземномор'ю з 4,2 тис. пасажирів і членів екіпажу на борту, вночі проти 14 січня 2012 року напоровся на риф, занадто близько підійшовши до берега. Внаслідок низки обставин, зокрема затримки евакуації, загинуло 32 людини. Тіла двох так і не було виявлено.

Головним винуватцем події вважають капітана судна Франческо Скеттіно, над яким триває судовий процес за цілою низкою звинувачень, в тому числі у ненавмисному вбивстві. Сам Скеттіно свою провину заперечує.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1024 | Додав: adminA | Теги: піднято, Затонулий лайнер Costa Concordia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]