Вт, 2024-03-19, 04:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:19
Екологічної катастрофи бояться мешканці Жовтих Вод
Інші останні Надзвичайні новини

  Жителі села Мар'янівка (Жовті Води) стурбовані, що їхньому регіону загрожує екологічна катастрофа. Місцева влада обіцяє перевірити роботу заводів.

Селяни скаржаться, що від території колишнього заводу "Електрон", де зараз працюють декілька приватних підприємств (фабрик і заводів), до їхніх домівох стікаються нечистоти, пише "Сегодня".

"Руда вода тече по річці Жовта до нас у Мар'янівку і залишається під стінами будинку. До того ж ми дихаємо пилом від хімічних відходів! А коли вивішуємо випрану білизну - вона стає жовтою! Ми зверталися зі скаргами до сільради, але все без відповіді", - обурюється місцева мешканка Наталія Цегельня.

А житель Жовтих Вод Олексій як докази виклав на одному з місцевих сайтів фотографії рудої річки, в яку, за його словами, і потрапляють стоки від зазначених підприємств.

"При виробництві фарби використовують пігмент червоного і жовтого кольорів. Стічні води потрапляють в річку Жовту, далі в ріку Інгулець, а далі - Кривий Ріг", - переконаний Олексій.

У свою чергу, в місцевій міськраді нам повідомили, що вже 13 червня комісія з питань екології, охорони навколишнього середовища збере нараду з цього питання і найближчим часом виїде на вказане місце з перевіркою.

"Я не уявляю, яким чином підприємства можуть скидати відходи в річки. Адже річка Жовта (висохле русло) за три кілометри від міста, а річка Інгулець - за 30 км від Жовтих Вод. Всі каналізаційні стоки держпідприємств проходять через очисні споруди. А для інших підприємств є спеціально відведені місця, де вони зливають відходи", - розповіла голова комісії міськради з питань екології Любов Гняда і додала, що стежити за зливом нечистот приватних фірм практично неможливо.

"Наприклад, на зазначеній території працює фабрика штучного хутра. Упоратися з нею ми ніяк не можемо. А "Гарант Метиз Інвест" (виготовляє дріт, який обробляють цинком) вивозить відходи підприємства куди хоче. Вже й місцева прокуратура займалася цим питанням, до суду подавали, але все безрезультатно", - заявила Гняда.

Тим часом на підприємстві "Гарант Метиз Інвест" запевняють: до несанкціонованого зливу нечистот фірма не має жодного стосунку.

"Відходи нашого підприємства у нас же нейтралізуються і по підземному трубопроводу йдуть на міські очисні споруди. У нас є офіційний договір про місце зливу. До того ж на території колишнього заводу "Електрон" працює 16 підприємств", - розповів начальник відділу кадрів компанії Валерій Ворон.

Нагадаємо, що на початку березня річка Уж на Житомирщині виявилася отруєною невідомою хімією, і отруйна вода прямувала в Дніпро. Однак екологічної катастрофи вдалося уникнути: залишки отрути розчинилися в Прип'яті.

У 2010 році майже 1 тис тонн добрива фосфату амонію потрапила до Дунаю внаслідок корабельної аварії. НП сталася на румунській ділянці річки. Затонула молдовська баржа "Оріон", яка везла до Сербії вантаж хімікатів.

Того ж року загибла від задухи риба, тонни якої придавив товстий шар криги внаслідок спуску води в Київському водосховищі, виплила догори черевом у кожній столичній водоймі.

Раніше у річці Самарі на Дніпропетровщині загинула вся риба. Надзвичайна ситуація склалася у Павлоградському р

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1182 | Додав: admin | Теги: екологічна катастрофа, Жовті Води | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]