Пт, 2024-03-29, 14:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:53
Єврокомісари на Євро-2012 не приїдуть, а Меркель Янукович би запросив
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У Єврокомісії підтверджують відсутність намірів відвідувати матчі Євро-2012 в Україні. Про це заявила сьогодні на брифінгу речник Єврокомісії Піа Аренкільде Хансен, повідомляє УНІАН.

"Ні президент, ні комісари не планують відвідувати жодні матчі в Україні", - сказала вона.

Разом з тим, речник Єврокомісії зазначила, що на церемонію відкриття фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у Польщі 8 червня планує прибути комісар ЄС з питань фінансових програм та бюджету Януш Левандовський.

"Комісар Андрулла Вассіліу (відповідальна за питання спорту) також відвідає один із матчів. Я не можу поки що сказати, який саме", - зауважила речниця Єврокомісії.

А ось президент України Віктор Янукович все-таки хоче запросити Федерального канцлера Німеччини Ангелу Меркель на фінал Євро-2012 до Києва. Про це він сказав сьогодні на засіданні Ради вітчизняних та іноземних інвесторів після виступу голови Східного комітету німецької економіки Екхарда Кордеса.

"Пані Меркель треба запросити на фінальну частину", - сказав Янукович.

Нагадаємо, МЗС Франції поінформувало український уряд про те, що всі члени уряду Франції вирішили не їхати в Україну на матчі чемпіонату Європи з футболу. Цю ситуацію Україна сприйняла як бойкот.

Зазначимо, останнім часом через ситуацію довкола Тимошенко відносини України і ЄС погіршилися. Президент України Віктор Янукович назвав це корисною для всіх "паузою", хоча західні лідери попереджають про можливу міжнародну ізоляцію країни. Європейські політики ледь не влаштували бойкот Євро-2012 в Україні, а через масову відмову президентів МЗС було змушене перенести саміт в Ялті на невизначений термін.

Тим не менш, Київ хоче чим скоріше підписати Угоду про асоціацію з ЄС або хоча б її економічну частину. Документ було парафовано, але низка європейських країн заявила, що не ратифікує Асоціацію, поки лідери опозиції перебувають у в'язниці, а влада України не поважатиме цінностей ЄС. Брюссель бачить прогрес Києва щодо євроінтеграції, але стурбований вибірковим правосуддям.

24 травня Європарламент ухвалив резолюцію щодо України - четверту за останній рік. У документі немає заклику бойкотувати Євро-2012 і ні слова про санкції. З іншого боку, там багато критики на адресу влади. У резолюції зазначено, що для асоціації з ЄС Україні треба звільнити політв'язнів і провести чесні вибори. Політиків, які приїдуть на ЧЄ, просять відвідувати Тимошенко, Луценка та інших в'язнів.

Також ЄП просить забезпечити безпристрасність і прозорість касаційного процесу у справі Тимошенко і розмежувати політичну і кримінальну відповідальність, внісши зміни до Кримінального кодексу. Україна поспішила пообіцяти, що візьме до уваги резолюцію Європарламенту та розробить відповідні закони.

У БЮТ кажуть, що поведінка Януковича не гідна президента, тим більше чоловіка

Фракція "БЮТ-Батьківщина" стверджує, що поведінка Януковича не гідна президента, тим більше чоловіка. Фракція "БЮТ-Батьківщина" вимагає від президента України Віктора Януковича негайного звільнення усіх в’язнів, засуджених з політичних мотивів.

Про це йдеться у заяві, оголошеній лідером фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрієм Кожем’якіним на засіданні Верховної Ради.

У заяві зазначається, що "БЮТ-Батьківщина" вимагає від Януковича публічних пояснень з приводу невиконання вимог резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи від 26 січня цього року і резолюції Європарламенту від 24 травня щодо ситуації в Україні.

Також у заяві йдеться про необхідність надати можливість експерту Данського Гельсінського комітету з прав людини "публічно виголосити незалежну експертну юридичну оцінку так званих кримінальних справ проти Тимошенко з трибуни Верховної Ради".

"Звертаємося до Януковича: пане Президенте, як Ви можете допустити, щоб Вашого політичного конкурента, жінку, прикуту хворобою до ліжка, яка набрала всього на 3% менше на виборах (президентських), били здорові хлопці, а Ваші підлеглі аналізували відеозаписи, які цілодобово ведуться в її камері і палаті", - заявив Кожем’якін.

У фракції "БЮТ-Батьківщина" заявляють: "Така поведінка, пане Президенте, не гідна Президента країни, тим більше чоловіка, в якого є хоча б краплина честі і гідності".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1023 | Додав: adminA | Теги: Євро-2012 не приїдуть, Єврокомісари | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]