Пт, 2024-04-26, 01:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:50
Frankfurter Rundschau: Україна-ЄС: терпіння і тиск
Інші останні Іноземна преса про Україну

ЄС і надалі повинен вимагати від Києва звільнення представників опозиції. Як пише в статті на сайті Frankfurter Rundschau Ульрих Крекель, європейські політики у вигляді футбольних уболівальників на ЧЄ - не найвірніший аргумент на цьому фоні.

Днями стало відомо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про намір бути присутнім на фінальному матчі чемпіонату в Києві, якщо національна збірна переможе в півфіналі. Але в цьому випадку, пише автор, "їй доведеться зайняти місце на трибуні для vip-гостей недалеко від президента України Віктора Януковича. Адже він знову готує показовий процес проти свого заклятого ворога Юлії Тимошенко - причина, по якій Меркель спочатку хотіла бойкотувати чемпіонат". Більше того, саме германський канцлер форсувала дискусії про бойкот ЧЄ, нагадує журналіст.

Як пише далі автор, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський і екс-глава Європарламенту ірландець Пат Кокс, що знаходяться в Україні з непростою місією спостерігачів в ході процесу над Тимошенко, повинні будуть запобігти дипломатичному скандалу. Їм, як нікому іншому, відомо, що в ході процесу йшлося не про закон, а про помсту і владу. За словами Кваснєвського, "настає ключовий момент у відносинах між Україною і ЄС". Він побоюється, що канцлер може закрити двері, що почалася трохи відкриватися

У екс-глави Польщі великий досвід стосунків з сусідом. Він вказує на те, що "швидких рішень в цьому питанні не існує" і закликає "запастися терпінням", говориться в статті.

Як відмічає автор, йдеться не лише про долю Тимошенко. На кін поставлена готова до підписання Угода про асоціацію - ЄС призупинив процес через численні свідчення пригнічення опозиції в Україні.

Можливо, Янукович все ж піде на амністію, що дозволить усім сторонам зберегти обличчя. Але виникає питання: чи зможуть Тимошенко і її соратники брати участь у виборах? "Євросоюз наполягатиме на цьому - інакше постраждає його авторитет. Проте Янукович може зажадати занадто високу ціну - мова може піти про перспективу вступу України в ЄС, тоді український президент матиме усі підстави святкувати внутрішньополітичний успіх. Проте на шляху такого рішення може встати Меркель: у світлі нинішньої кризи вона не хоче бачити бідного східноєвропейського члена на околицях співтовариства", - говориться в статті.

Переклад InoPressa.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1098 | Додав: admin | Теги: ЄС, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]