Сб, 2024-04-20, 14:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:51
Глава МЗС Грузії: Київ випереджає Тбілісі в діалозі щодо вступу до ЄС
Інші останні Політичні новини

Міністр закордонних справ Грузії Григол Вашадзе вважає, що Київ на шляху євроінтеграції просунувся значно далі, ніж Тбілісі.

"У першу чергу я мав на увазі успіхи України в переговорному процесі з Європейським Союзом. У вас готова до підписання Угода про асоціацію з Євросоюзом. Все погоджено з режиму вільної торгівлі. Україні вже передали дорожню карту щодо безвізового режиму", - зазначив грузинський міністр у інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня. Україна".

"У той же час у Грузії практично готовий текст Угоди про асоціацію з ЄС. Ми хотіли б, щоб у ній було зафіксовано перспективу членства, але цього поки немає. Ми тільки починаємо переговори про режим вільної торгівлі. І десь у вересні-жовтні нам передадуть дорожню карту з безвізового режиму. Всі переговори ми плануємо завершити в кінці наступного року", - додав він.

Крім того, Вашадзе зазначив, що Грузія і Україна і надалі продовживатимуть співпрацювати у всіх областях, а рівень відносин між державами "високий як ніколи".

"Українсько-грузинські відносини розвиваються. Бувають періоди, коли звучать гучні спільні політичні декларації. А іноді активна співпраця проходить без гучних заяв. Але від цього суть наших відносин не змінюється. Україні потрібна Грузія, а Грузії - Україна", - заявив він.

Як повідомлялося, 15 червня міністр закордонних справ Грузії Григол Вашадзе під час зустрічі зі своїм українським колегою зазначив, що Тбілісі є чому повчитися у Києва в здійсненні діалогу з ключовими політичними колами Євросоюзу.

Протилежної думки у зв'язку з політичними процесами над опозицією в Україну дотримується глава МЗС Швеції Карл Більдт . Остання офіційно відома позиція Євросоюзу по Україні залишається незмінною - процес "заморожено", і розв'язання ситуації залежить від дій української влади зі звільнення політичних в'язнів.

Відзначимо, що в Грузії з часів встановлення режиму президента Михаїла Саакашвілі склалися непрості відносини з політичною опозицією. Опоненти грузинського президента виношують плани з "викорінення елітарної корупції , до якої залучені члени нинішнього уряду Саакашвілі".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 974 | Додав: admin | Теги: Тбілісі, Грузія, вступ до ЄС, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]