Вт, 2024-03-19, 04:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:26
Ііноземні ЗМІ нахвалюють Україну. Фани залишили по собі гори сміття
Інші останні Спортивні новини


Незважаючи на постійні сумніви щодо здатності України гідно провести Євро-2012, вже тепер можна передбачати, що країна проведе чемпіонат успішно. Про це пише грецька газета "Катімеріні" у статті "Один тиждень Євро і плюсові показники".

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

Видання стверджує, що українцям і полякам вдалося створити доброзичливу атмосферу – попри складнощі спілкування через поганий рівень англійської мешканців країн-господарів Євро-2012. Футбольні вболівальники задоволені як перебуванням на стадіонах України, так і відвідинами країни у цілому, зауважується в публікації.

Відзначається дотримання гарного рівня безпеки на вулицях та надзвичайна якість стадіонів і громадського транспорту у містах.

Втім, "Катімеріні" також очікувано констатує: все ж таки є проблеми з міжміськими автошляхами в Україні та Польщі та ціновою політикою готельного бізнесу. Щодо останньої проблеми, часто самі українці у напівприватному порядку намагаються допомогти іноземцям.

Так, учасники ініціативи Friendly Ukraine допомагають іноземним гостям з контактами українців, готових безкоштовно запропонувати власне житло, транспорт, послуги з перекладу та іншу допомогу. Громадські активісти зазначають, що хотіли б представити Україну у привабливому світлі – всупереч тому іміджу, котрий сформувався завдяки публікаціям у західній пресі перед Євро-2012.

Іноземці везуть додому магніти та горілку з перцем

Лідерами продажів серед сувенірів у вболівальників Євро-2012 стали магніти, футболки українських клубів та горілка з перцем.

Кореспондент ТСН дослідила, що везуть з України іноземці, які вже повертаються додому. Виявилось, що у фаворі в євровболівальників – найдешевші презенти, такі як прапорці, майки та бейсболки.

Як сувеніри також обирають шалики "Динамо-Київ", футболки з зображенням Че Гевари та Чорнобиля. Компанія французів спланувала свою подорож таким чином, щоб в Україні провести якнайменше часу: день у Донецьку та день у Києві. Вони і не чекали, що тут їм буде аж так добре.

"Подорож Україною стала для нас сюрпризом. Україна дуже цікава та позитивна країна, спілкуватися було простіше з донеччанами. Вони, здається, ніколи не бачили живих французів! Чесно! Вони підходили та фотографувалися з нами", - розповіли французькі фани.

Алекс у Францію відвезе український віночок. "Це для моєї дружини. Я на нього поміряв (показує на супутника) – здалося, це дуже гарно. Я бачив українок на картинах у віночках", - поділився вболівальник. Хлопці зауважили, що дорожчих сувенірів та гостинців не купуватимуть, бо невдовзі сподіваються повернутись із друзями, щоб показати їм Україну.

Повідомлялось, що на футбольну символіку українці виклали від 100 до 1000 грн.

Шведи перетворили Труханів острів на справжнє сміттєзвалище

Колишній заказник Труханів острів, де у єврокемпінгу проживали шведські фанати, завалений розірваними прапорами, поламаними стільцями та порожніми пляшками. Шведський табір на Трухановому острові із від'їздом його мешканців все більше нагадує гігантський смітник.

Гральні карти, зів'ялі квіти та пляшка горілки - такий натюрморт лишила після себе невідома шведська компанія. Решта від'їжджих смітить не так поетично. Туалетний папір змішаний з уламками стільців, битим склом, розірваним одягом. Кожен кущ перетворився на туалет.

Шведи заспокоюють господарів: "Ви знаєте, після фестивалів – музичних там, усіляких – усе набагато гірше. Набагато". Посеред сміття відпочивають ті, у кого літак тільки завтра. Більшість уже спакувалась. Заразом із непотребом шведи лишають у кемпінгу і матраци з наметами.

"Усе це ми купили в Києві і лишаємо тут – так дешевше – хочете, забирайте собі", - пропонують фани. Столичні чиновники за парк на шведів не ображаються та навпаки - звітують про успіх табору. Киянам обіцяють, що Труханів острів стане кращим.

"Буде демонтовано огорожу, буде проведено повністю зону і вона буде відновлена, як зона відпочинку для киян", - повідомив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. Та все ж деякі шведи виносять за собою сміття з парку. Територія має бути прибрана вже сьогодні, бо на зміну шведам до столиці приїжджають англійські та німецькі фанати.

Футбольні фанати викинули на Хрещатик 170 тонн сміття

Сто тисяч фанатів залишили по собі 170 тонн мотлоху. Найгірша ситуація була поблизу консерваторії, де розміщено вхід на фан-зону. Із пляшками до фан-зони не пускають, тому їх залишають біля входу. За великого скупчення народу кількість пляшок під фан-зоною стає неймовірно великою.

"До закінчення матчу основна робота проводиться тільки по зачищенню сміттєвих баків, тому що підмітати неможливо. Основна маса взяла пакети – і пішла міняти баки переповнені", - розповів керівник бригади прибиральників Олександр Дудченко.

"Якось воно негарно – оце все сміття. У нас теж буває брудно після футболу, але щоби так – ніколи. Ми не дозволяємо собі кинути пляшку на асфальт у центрі Стокгольма", - коментують бруд уболівальники зі Швеції.

На тонни сміття в районі Бессарабки - одна бригада жінок. Але двірники до ранку центр справді розчищають. Після розлитого пива асфальт на Хрещатику трохи липне. Якби давали мило, кажуть робітники, помили б із ним. Але й так загалом-то непогано виходить.

Зазначимо, за перші 12 днів роботи фан-зони в Києві на Хрещатику побували 1 млн 250 тисяч уболівальників, які за цей час випили 200 тисяч літрів пива (три цистерни), з'їли 60 тисяч хотдогів і залишили по собі 263 тонни сміття.

Нещодавно були опубліковані дані про те, що рекордна кількість відвідувачів у київській фан-зоні було зафіксована 15 червня під час матчу Україна-Франція - близько 140 тис людей.

Поінформували, що під час матчу Україна-Швеція 11 червня київську фан-зону відвідали близько 100 тис осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1241 | Додав: adminA | Теги: іноземні ЗМІ нахвалюють Україну, фани | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]