Вт, 2024-03-19, 10:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:42
Le Figaro: Франція бойкотує матчі Євро-2012 в Україні
Інші останні Іноземна преса про Україну

Франція бойкотуватиме Євро-2012 в Україну, пише Le Figaro. Міністр у справах молоді та спорту Валері Фурнейрон оголосила в четвер, що "жоден член уряду не буде присутній на матчах, які пройдуть в Україні". Ця країна разом з Польщею є співорганізатором чемпіонату Європи з футболу, нагадує видання. "Сьогодні Франція зайняла позицію щодо вкрай актуальної проблеми в Україні - тюремного ув'язнення пані Тимошенко", - заявила міністр.

Протягом всього минулого тижня президент Франції Франсуа Олланд давав зрозуміти, що він не поїде в Україну. "Я дуже люблю футбол, але те, що відбувається в Україні, - це проблема", - заявив Олланд.

"Відносини між Європейським Союзом та Україною зіпсовані через ув'язнення з серпня 2011 року опозиціонерки і колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. ЄС протягом багатьох місяців домагається її звільнення, звинувачуючи Київ у вибірковому правосудді, - йдеться в статті. - Керівники багатьох європейських країн, зокрема Німеччини, вже пригрозили Україні бойкотом, відмовившись їхати в цю країну на ігри ЧЄ".

Президент футбольної федерації Франції Ноель Ле Грае, зі свого боку, заявив 25 травня, що поїде в Україну: "Моя позиція проста й однозначна. Я буду разом з футболістами та організаторами. Що стосується політики, то рішення за урядом. Це доля політиків - брати на себе відповідальність", - сказав Ле Грае.

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1060 | Додав: admin | Теги: Євро-2012, Бойкот, Франція, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]