Сб, 2024-04-27, 03:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:00
Літак із пошкодженим двигуном аварійно сів в Амстердамі - гурт "ВВ" ледь не розбився
Інші останні Культурні новини

На борту літака Airbus A319 чеської авіакомпанії CSA, який здійснив аварійну посадку в Амстердамі, перебували артисти гурту "Воплі Відоплясова".

Про це повідомив фронтмен гурту Олег Скрипка на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у літака, який прямував із голландського міста до Праги, після злету загорівся правий двигун і літак почало трясти.

"Пережили відчуття людини, яка перебуває на грані... Коли все ж сіли в Амстердамі "на чесному слові і на одному двигуні", раділи як діти разом із новими друзями - артистами з Південної Чехії! Відтепер у світі принаймні на 200 оптимістів стало більше. Серед них і "ВВ". А друзів із Південної Чехії запрошую на "Країну Мрій" до Києва!)", - написав Скрипка.

Інцидент стався вночі проти понеділка. Після злету у літака виникли проблеми з правим двигуном і він був змушений повернутися в аеропорт. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на idnes.cz.

"Найбільш імовірною причиною є механічне пошкодження на одній з лопастей двигуна", - сказав представник авіакомпанії.

Один із пасажирів після аварійного приземлення розповів, що за двадцять хвилин після злету було чутно гучний ляск, і весь літак почав вібрувати. Airbus A319, за його словами, почав знижуватися, і було очевидно, що виникли проблеми.

"Людей на борту охопила паніка, пілот нас проте відразу ж повідомив, що був пошкоджений правий двигун. Він також додав, що літаки побудовані таким чином, щоб можуть приземлитися навіть з одним двигуном", - сказав він.

Після безпечної посадки радість пасажирів проявилася повною мірою. На борту літака перебував фольклорний ансамбль з Південної Чехії, який у фойє почав спонтанно грати, а люди танцювали.

Нагадаємо, раніше літак компанії "Когалимавіа", що прямував рейсом KGL9268 в Петербург з Шарм-еш-Шейха, розбився незабаром після вильоту на півночі єгипетського півострова Синай. На борту літака перебувало 224 людини - 217 пасажирів, у тому числі 25 дітей, і сім членів екіпажу. Всі вони загинули. Майже всі загиблі - росіяни. Також на борту було четверо громадян України та один пасажир з Бєларусі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: амстердам, літак, аварія, пошкоджений двигун, гурт ВВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]