Вт, 2024-03-19, 04:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:41
Німецький лікар проти участі Тимошенко у судовому процесі
Інші останні Політичні новини

Екс-прем'єр-міністра Україна Юлію Тимошенко, що знаходиться на лікуванні в харківській лікарні, відвідав глава берлінської клініки "Шаріте". На думку фахівця, присутність екс-прем'єра в суді зведе нанівець всі зусилля лікарів, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa.

Як повідомлялося, глава берлінської клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхойпль в суботу, 23 вересня, зустрівся з лідером партії "Батьківщина" та лікарями "Укрзалізниці", де Тимошенко проходить лікування.

Айнхопль висловився проти участі Тимошенко у судовому засіданні, запланованому на понеділок, 25 червня. За його словами, екс-прем'єра не слід відправляти до суду в найближчі дні, оскільки це зведе нанівець всі зусилля лікарів за останні тижні, повідомляє агентство dpa. Як зауважив глава берлінської клініки, через декілька тижнів стан здоров'я пацієнтки може стабілізуватися. Тоді й можна було б продовжити процес.

Разом з Айнхойплем приїхала заввідділенням "Шаріте" Анетт Райсхауер, яка буде новим лікуючим лікарем екс-прем'єра.

Нагадаємо, доктор Райсхауер вже була у Харкові з 21 по 28 травня.

Як довго вона пробуде в Україні цього разу, поки невідомо.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям екс-прем'єра ще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям.

8 травня екс-прем'єр погодилася на лікування в ЦКБ № 5 за умови, що її лікарем буде фахівець клініки "Шаріте". 9 травня Тимошенко була госпіталізована в ЦКБ № 5 після 20-денної голодовки, оголошеної екс-прем'єром в знак протесту проти застосування до неї сили під час першого транспортування з колонії в клініку.

З 9 по 17 травня лікування екс-прем'єра та її вихід з голодування проходили під наглядом лікаря клініки "Шаріте" Лутца Хармса. 21 травня його змінила Аннет Райсхауер. Вона поїхала 27 травня. Перед від'їздом обидва лікаря залишили програму лікування пацієнтки на період до приїзду нового фахівця з клініки "Шаріте".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: Німецький лікар проти, судовому процесі, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]