Вт, 2024-03-19, 05:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:43
Офіційна Європа через Тимошенко бойкотує Україну на Євро-2012
Інші останні Політичні новини

Жоден із британських міністрів не поїде до України на чвертьфінальний матч чемпіонату Європи з футболу між збірними Англії та Італії. Таке рішення ухвалено, щоб закликати Україну дотримуватися принципу верховенства закону, а також відмовитися від "вибіркового застосування законів".

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

Крім того, у Лондоні надто стурбовані ситуацією з колишнім прем'єром України Юлією Тимошенко. Міністри готові поїхати на півфінальний матч у випадку, якщо англійці зможуть перемогти італійців. Однак це пов'язано з тим, що цей півфінал пройде не в Україні, а в Польщі, повідомляє BBC Росія.

Жодних рішень з приводу можливих поїздок міністрів на фінал, який буде зіграно в Україні, у Лондоні поки що не ухвалено. У канцелярії прем'єра Великобританії наголосили, що ще рано говорити про це питання, тому що спочатку слід дочекатися результату чвертьфінального матчу англійців.

Зазначимо, що як писала іспанська газета ABC, збірна Іспанії може не вийти на фінальний матч Євро-2012, якщо український уряд не розбереться в ситуації з утриманням у в'язниці колишнього прем'єр-міністра країни Тимошенко. Такий варіант можливий у разі консолідованого бойкоту з боку всіх європейських команд. І звісно ж, іспанцям ще треба вийти у фінал.

"Якщо збірна Іспанії проб'ється у фінал чемпіонату Європи, то на матчі не буде жодного представника нашого уряду. Ми вирушимо до Києва лише якщо українці розберуться в ситуації з Тимошенко", - заявив міністр закордонних справ Хосе Мануель Гарсія-Маргальо.

За словами іспанського урядовця, варіант з бойкотом фінального матчу футболістами вже обговорюється з Німеччиною.

9 червня стало відомо про те, що канцлер Федеративної Республіки Німеччини Ангела Меркель від приїзду до України під час Євро-2012 відмовилась.

Також стало відомо, що й голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу має намір бойкотувати матчі і будь-які заходи чемпіонату Європи на території України.

В той же час прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що емісарам від опозиції не вдалося зірвати проведення Євро-2012 в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1086 | Додав: adminA | Теги: тимошенко, Офіційна Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]