Вт, 2024-03-19, 07:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:36
Перед акцією протесту у київській фан-зоні побили активісток FEMEN
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Активістки жіночого руху FEMEN протестували проти вболівальників у київській фан-зоні, де зосереджені прихильники шведської збірної, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється в прес-релізі руху, дівчата залізли на стіл і стали збивати ногами банки з пивом. На плакатах і тілах FEMENісток було написано "Fuck EURO-2012".

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

"Підготовка до акції проходила в надважких умовах, кожна з активісток, що йшла на акцію, супроводжувалася трьома працівниками служби зовнішнього спостереження СБУ. Незважаючи на це, двом активісткам вдалося прорватися до місця події і зробити задумане", - наголошується в повідомленні.

За інформацією руху, найбільш впізнаваних активісток Олександру Шевченко та Інну Шевченко захопили на підступах, витіснили з фан-зони і "жорстоко побили". Затримано також оператора FEMEN громадянку Австралії Кітті Грін.

В даний момент три представниці FEMEN Оксана Шачко, Інна Шевченко, Олександра Шевченка та оператор Кітті Грін знаходяться в Шевченківському районному відділенні міліції. До активісток застосовують фізичне насильство, не пояснюючи ні мотивів затримання, ні термінів ув'язнення, стверджують в жіночому русі.

Подібну акцію рух українських феміністок FEMEN провів 8 червня, вона була приурочена до Euro-2012. За кілька годин до початку першого матчу турніру Польща-Греція в Варшаві група роздягнених дівчат з'явилася перед одним з проходів на територію стадіону з плакатами протесту проти чемпіонату Європи з футболу, вони при цьому вигукували: "Fuck Euro".

Зазначимо, що у травні активістки жіночого руху FEMEN провели акції протесту проти Євро 2012. Вони скидали трофей європейської першості, який демонструвався вболівальникам.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1108 | Додав: admin | Теги: FEMEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]