Пт, 2024-03-29, 09:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:36
Перший півфінал Євро-2012: Донецьк прощається з чемпіонатом
Інші останні Спортивні новини

Донецьк готується до півфінального матчу між збірними з футболу Португалії та Іспанії, а також до великого напливу іноземних вболівальників.

"Ми очікуємо напливу вболівальників в Донецькому аеропорту. В основному, прилітають поляки, німці, португальці та іспанці", - повідомив начальник управління з підготовки Донецька до Євро-2012 Сергій Рєпін.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

За даними прес-секретаря Донецького прикордонзагону Едуарда Никитенка, в міжнародний аеропорт ім.Прокоф'єва очікується прибуття понад 150 чартерів з уболівальниками. "Вперше наш аеропорт прийме таку кількість літаків", - повідомив Никитенко.

Як повідомила прес-служба аеропорту, за період з 11 по 23 червня, у дні матчів у Донецьку, аеропорт обслужив понад 600 зліт-посадок. Сумарний пасажиропотік в цей період перевищив 23 тис осіб.

За даними Рєпіна, 27 червня вдень у Донецьк прибуде організована колона автобусів з уболівальниками португальської збірної, в якій знаходяться більше тисячі фанів. Також, за даними Рєпіна, до Донецька приїдуть більше 10 тисяч уболівальників з Росії, передає "Інтерфакс-Україна".

Офіційна фан-зона Євро-2012 в Донецьку в середу відкрилася о 12.00. "Сподіваємося, що дивитися матч між збірними Іспанії та Португалії до нас прийдуть більше 15 тисяч людей", - повідомили в прес-службі фан-зони.

Очікується, що до Донецька на матч збірних Іспанії і Португалії, який пройде 27 червня в рамках півфіналу Євро-2012, прибудуть близько 50 тисяч уболівальників. У Донецьку заброньовано 99% місць, практично всі місця зайняті і в кемпінг-парку, повідомляє прес-центр приймаючого міста.

У кемпінг-парку, розташованому на південному виїзді з Донецька розселилося вже більше 700 іспанців і португальців. Як повідомив прес-секретар парку Богдан Чабан, до вечора очікується, що їх число досягне 1,5 тисячі.

За словами Чабана, вболівальники вже "розминаються": "П'ють, горланять свої кричалки. Загалом, розминаються перед матчем". За його словами, іноземні гості віддають перевагу пиву, проте, деякі вже перейшли на горілку.

Сьогодні на донецькій "Донбас-Арені" визначиться перший фіналіст чемпіонату Європи. О 21:45 розпочнеться матч між збірними Португалії і Іспанії. Для приймаючого міста Донецька це останній матч на Євро-2012, нагадує "Проспорт".

У східному місті єврочемпіонату найбільше матчів провели французи - три гри (1 перемога, 1 нічия і 1 поразка). По два матчі тут зіграли Англія (нічия і перемога) та Україна (2 поразки).

Сьогодні тут свою другу гру проведе Іспанія. "Фурія Роха" може стати першою збірною на турнірі, яка виграє два матчі на "Донбас-Арені".

За попередніх чотири зустрічі на "Донбас-Арені" побували 191 400 глядачів. Найбільшу аудиторію зібрав матч Україна - Англія (48 700 глядачів). Сьогодні тут чекають аншлагу, хоча ще вчора було чимало квитків вартістю, удвічі меншою за номінал.

Велике футбольне свято, до якого так довго готувалася Україна, виходить на фінішну пряму. Київ залишили великі групи фанатів зі Швеції. З Харкова виїхали голландці, а зі Львова - німці і данці. Україні залишається пережити півфінал в Донецьку і фінал у Києві, а потім вже підводити підсумки.

Стадіони та фан-зони Євро-2012 зібрали найбільшу аудиторію в історії згідно з офіційною статистикою UEFA. Без офіційних підсумків представники уряду зазначають, що організація турніру була на високому рівні. А експерти вважають, що Україна впоралася з Євро-2012 на "4 з плюсом" за п'ятибальною системою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1094 | Додав: admin | Теги: Євро-2012, півфінал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]