Вт, 2024-03-19, 10:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:05
"Під шумок" Євро влада вкрала 25-30 млрд грн, підрахувала опозиція
Інші останні Надзвичайні новини

У ході підготовки до проведення в Україні фіналу чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 було вкрадено 25-30 мільярдів гривень, повідомив депутат від БЮТ Остап Семерак в ефірі телеканалу ТВі.

Депутат розповів, що, за даними львівських компаній, в ході будівельних робіт на стадіоні та аеропорту у Львові "умови були дуже прості: 50% суми, яку з державного бюджету заплатять виконавцю, потрібно було в кейсі повернути назад якимось чиновникам чи працівникам фірм-генпідрядників".

"На жаль, з тих 80 мільярдів гривень, за моїми оцінками, було вкрадено 25-30 мільярдів. Можливо, більше. Це сьогодні дуже важко проаналізувати", - зазначив "бютівець".

"Але це все проаналізується, тому що ці документи не горять. Вони залишилися в архівах фірм і державного казначейства", - додав він.

Семерак також зазначив, що в державну цільову програму Євро-2012 було включено "всілякі речі, які не мають ніякого стосунку до Євро-2012".

Як приклад він навів будівництво гелікоптерного майданчика на відстані 20 кілометрів від Національного музею Тараса Шевченка в Каневі.

"Землю під цей аеродром забрали у людей. Не заплатили їм і не вирішили… Залякали людей. Ці люди залякані, вони бояться піднімати це питання", - зазначив депутат.

"Згідно з тим листом, який я отримав від національного агентства з Євро-2012, вартість майданчика 168 мільйонів гривень", - заявив Семерак.

Зазначимо, що на тлі корупції витрати на нові стадіони для чемпіонату Європи з футболу в Україні вдвічі перевищують аналогічний показник для Польщі.

Проте представники влади запевняють, що підготовка до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року обійшлася Україні в 5 млрд доларів, тоді як Польщі - 34 млрд, а на будівництво доріг до Євро-2012 Україні витратила 2 млрд дол, а Польща - у 10 разів більше.

Однак навіть іноземні ЗМІ пишуть, що відкати на більшості проектів сягають до 40% - корупція в Україні розквітла буйним цвітом, зокрема під час підготовки до турніру.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1015 | Додав: admin | Теги: євро 2012, влада вкрала 4млрд грн, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]