Вт, 2024-03-19, 13:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:20
Посол Великобританії розчарований економікою України
Інші останні Економічні новини

Посол Великобританії в Україні Лі Тернер розчарований темпами економічного розвитку та інвестиційним кліматом у країні, передають "Українські новини".

"Політика тут ніколи не нудна. Правда, темпи економічного розвитку та інвестиційний клімат мене розчарували. Україну просто необхідно зробити більш привабливою для іноземного капіталу. Але, тим не менш, у мене маса позитивних вражень від вашої країни", – зазначив посол.

Тернер підкреслив, що Україні може стати ще краще, якщо держава створить хороші умови економічного зростання. У цьому зв’язку він відзначив важливість продовження євроінтеграції країни.

Крім того, Лі Тернер вважає, що в разі, якщо Україна вступить в Європейський Союз, вона зможе закріпити за собою виключне право на використання бренду "горілка".

"Мені здається, Україна має чудовий шанс вивести горілку на, так би мовити, світовий рівень. Якщо ви будете активно розвивати економіку та приєднаєтеся до Євросоюзу, країна отримає масу переваг. Наприклад, "горілка", яку виробляють тільки у вас, зможе стати не тільки національним напоєм, але і захищеним світовим брендом ", - зазначив посол.

На думку Тернера, в Україні також роблять дуже хороші вина. "Саме українськими винами я пригощаю гостей моєї резиденції", - підкреслив він. Крім того, посол вважає дуже високим якість українського пива.

Зазначимо, що в травні президент України Віктор Янукович визнав факт сповільнення економічного зростання в Україні.

14 травня повідомлялось, що українська економіка демонструє швидкі темпи гальмування, яке не змогли не помітити міжнародні організації. У I кварталі ВВП зріс тільки на 1,8%. В агентстві Fitch у п'ятницю повідомили про погіршення прогнозу зростання ВВП України в поточному році до 1,6%.

Нагадаємо, на початку квітня 2012 року, Віктор Янукович заявив, що зростання національної економіки в 2010-2012 роках створить базу для формування держбюджету-2013 як бюджету розвитку України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1018 | Додав: admin | Теги: розчарування економікою України, Лі Тернер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]