Вт, 2024-03-19, 07:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:33
Про справу Щербаня, яку вважав "тупою заказухою", Кузьмін раніше попереджав Тимошенко
Інші останні Політичні новини

Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін попереджав екс-прем'єра Юлію Тимошенко про підготовку звинувачення на її причетність до вбивства народного депутата Євгена Щербаня, заявляє захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Після вашого інтерв'ю (газеті "КоммерсантЪ-Украина" – ред.) я зустрічався з Юлією Тимошенко, і вона мені розповіла досить цікаву історію, яка, думаю, стане відповіддю на всі питання щодо звинувачень, пов'язаних з цим вбивством. Ось ця історія: восени 2009 року в розпал президентської передвиборчої кампанії до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко двічі приходив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін. Він просив про зустрічі, і вони були для нього організовані", - розповів Власенко в інтерв'ю.

За словами захисника, ці зустрічі проходили в будівлі уряду, в прем'єрському спецкомплексі на першому поверсі в присутності людей, "імен яких називати не будемо", цитує Власенка "КоммерсантЪ-Украина".

"У той момент був уже очевидний альянс на виборах між Януковичем і Ющенко, і Янукович, зі слів Кузьміна, переконував Ющенко почати всякі підступи проти Тимошенко. І ось Кузьмін прийшов і сказав: "Знаєте, мене змушують піднімати на поверхню всякі справи, і справу Щербаня в тому числі, але я чудово розумію, що це абсурд. Що цьому немає і не може бути ніяких доказів. Це просто тупа заказуха. І я просто не можу це робити. Тому хочу вас попередити. Я готовий робити все, щоб цьому запобігти", - наводить захисник розповідь Тимошенко.

Власенко зазначив, що у відповідь вона подякувала Кузьміну за інформацію і сказала: "Я прекрасно розумію, і ви самі сказали, що там нічого немає і бути не може, тому на цей рахунок у мене немає побоювань".

Захисник також підкреслив, що у нього немає підстав не вірити Тимошенко.

"Факт зустрічей підтверджують й інші люди. Я розумію, що це правда. І, знаючи Кузьміна Рената Равелієвича, я розумію - це правда... І якщо він раніше називав цю справу абсурдною, неможливою і так далі, то сьогодні, отримавши команду і працюючи в цій системі, він розуміє, що для нього фальсифікувати цю справу - єдина можливість зберегти себе в системі", - сказав Власенко.

Як повідомлялося, член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Євген Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина і механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи відкинули політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

Тимошенко та Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

У першій половині травня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що Генпрокуратура України через 2 тижні буде готова висунути екс-прем'єру України Юлії Тимошенко звинувачення в причетності до організації вбивства Щербаня.

У середу з'явилася інформація з посиланням на високопоставлене джерело в Генпрокуратурі, що Генпрокуратура готова висунути Тимошенко звинувачення в організації вбивства Щербаня, однак поки що не може цього зробити через хворобу екс-прем'єра.

У Тимошенко визначилися, в яких країнах судитимуться з Януковичем і Кузьміним

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко вже визначився, у суди яких країн подаватиме позови до президента Віктора Януковича та першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна, заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

"Про підготовку до подачі позову до Віктора Януковича Юлія Володимирівна заявила вчора (18 червня). Буквально від сьогодні ми починаємо працювати з міжнародними компаніями, формувати юридичні групи в кількох країнах", цитує адвоката "КоммерсанЪ-Украина".

"Ми вже розуміємо, у яких країнах будемо це робити, але я б не хотів зараз про це говорити. Але це будуть демократичні країни, незалежність судових систем яких не підлягає сумніву, на відміну від української - повністю продажної, ангажованої, такої, що працює "судом Линча" за вказівкою Януковича", - заявив він.

"Ми будемо вимагати спростування сказаного. Нас не цікавить компенсація", - підкреслив Власенко.

Як повідомлялося, Янукович в інтерв'ю агентству Bloomberg допустив імовірність причетності Тимошенко до вбивства Щербаня.

"Усе, що стосується Тимошенко, - історія триває не один десяток років. Ті злочини, які здійснювалися учасниками різних кримінальних справ, вони відбувалися за участю Тимошенко. Це не секрет для всього світу. Це все було. Зокрема вбивство Щербаня", - заявив президент.

Згодом Янукович заявив, що встановлення причетності Тимошенко до вбивства Щербаня є суто прерогативою суду.

Тимошенко заплітає "можна сказати, красиву косу" і під час хвороби

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко в харківській лікарні Укрзалізниці має окрему кімнату для прийому відвідувачів. Вона бадьора і активна, а волосся, як і раніше, заплітає в косу.

"Юлія Володимирівна прийняла нас, лежачи на кушетці. Візуально - її стан важкий, рухи даються їй важко, з хворобливими відчуттями. Але вона бадьора, активна, посміхається і сповнена оптимізму. У неї міміка здорової людини. Дає вказівки, робить оцінки", - розповів "Комсомольській правді в Україні" народний депутат від БЮТ Сергій Сас.

Він відвідав Тимошенко разом з лідером фракції Андрієм Кожем'якіним. За словами депутата, для Тимошенко на 9-му поверсі виділили окрему кімнатку приблизно 10 кв м. Там є кушетка, стіл і кілька стільців. На вікнах жалюзі.

Як і раніше, Тимошенко заплітає волосся в косу. Але не укладає її навколо голови, а залишає вільно спускатися на плече.

"Мені коса завжди подобалася. Акуратно все виглядає, можна сказати, красиво", - зазначив Сас.

Тимошенко перебуває в лікарні трохи більше місяця. Вона скаржиться на біль у спині. Курирують лікування екс-прем'єра медики з німецької клініки "Шаріте".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 960 | Додав: adminA | Теги: тупою заказухою, Кузьмін, Щербаня, попереджав Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]