Вт, 2024-03-19, 04:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:40
Розробку атомних підводних човнів почав Іран
Інші останні Новини світу

Заступник командувача іранських ВМС контр-адмірала Аббас Заміні заявив, що Ісламська республіка розпочала розробку власних атомних підводних човнів.

Говорячи про зростання можливостей Ірану в сфері розробки та будівництва різних типів субмарин, Заміні розповів, що Ісламська республіка вже робить перші кроки до створення підводних човнів на ядерному паливі.

"Просто зараз ми на початкових стадіях будівництва атомних підводних човнів", - наводить агентство Fars слова контр-адмірала.

Заміні підкреслив, що використання атомної енергії як палива для підводних човнів не виходить за рамки програми мирного використання ядерних технологій і практикується в більшості країн світу, передає РИА "Новости".

Нагадаємо, в листопаді минулого року МАГАТЕ повідомило, що Іран вів розробки ядерної зброї. Країни Заходу запровадили проти Ісламської республіки нові санкції, на що Тегеран пригрозив перекрити Ормузьку протоку. Влада Ірану також заявляє, що ядерна програма має суто мирний характер.

У квітні розпочалися нові переговори щодо іранської проблеми. Як повідомляли ЗМІ, Вашингтон вимагає, щоб Іран негайно закрив і потім демонтував новий ядерний об'єкт Фордо. У свою чергу Махмуд Ахмадінежад заявив, що Ісламська республіка продовжить розвиток сфери ядерних технологій, навіть якщо проти неї виступить увесь світ.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 968 | Додав: nowyny | Теги: атомні підводні човни, Іран | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]