Вт, 2024-03-19, 13:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:14
Шпилька королеви Медічі знайшлася у французькому громадському туалеті
Інші останні Новини світу

У Франції в громадському туалеті на території палацу Фонтенбло була знайдена шпилька для волосся, яка, на думку фахівців, належала королеві Катерині Медічі, дружині Генріха II.

Аксесуар було виявлено під час робіт з підготовки громадської вбиральні до реставрації. Коли реставратори уважно оглянули шпильку, вони побачили на ній латинську літеру "С", початкову літеру імені Медічі (Катерина Медічі), передає Lenta.ru.

Версію експертів про ймовірну господиню прикраси для волосся підтвердили і кольори, використані в його обробці, - білий і зелений, які королева Франції дуже любила.

Як шпилька опинилася в туалеті, невідомо. Імовірно, прикраса була вкрадена з замку, а потім злодій загубив її у вбиральні або просто забув. Про те, яка доля чекає шпильку в майбутньому, поки нічого не повідомляється.

Катерина Медічі народилася 13 квітня 1519 року у Флоренції. У 14 років вона стала нареченою тоді ще майбутнього короля Франції 14, Генріха де Валуа. У році 1533 році вони одружилися. У березні 1547 року Генріх зійшов на престол, і Катерина стала королевою Франції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 961 | Додав: admin | Теги: Катерина Медічі, шпилька королеви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]