Ср, 2024-04-24, 21:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:58
Скасували 185 внутрішніх рейсів - на Японію насувається тайфун
Інші останні Новини світу

Найсильніший тайфун "Гучол" наближається до узбережжя Японії зі швидкістю 45 кілометрів на годину, повідомляє Головне метеорологічне управління країни.

Зараз тайфун проходить біля південно-східного узбережжя Японії, а до вечора досягне її центрального острова Хонсю. Тиск у центрі тайфуну становить 960 гектопаскалів, передає РИА "Новости".

Метеорологи попереджають, що наближення тайфуну буде супроводжуватися зливами – рівень опадів сягне 80 міліметрів на годину.

Як правило, сезоном тайфунів вважається кінець літа - початок осені. Востаннє червневий тайфун пронісся над Японією вісім років тому, він супроводжувався шквальним вітром і зливою. Метеорологи вважають, що саме червневі тайфуни мають особливу силу.

Минулого разу жертвами стихії стали п'ятеро осіб, близько 100 людей отримали поранення.

Уже 185 внутрішніх авіарейсів скасовано сьогодні, очевидно, що з наближенням тайфуну їхня кількість буде збільшуватися, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Метеорологи попереджають про небезпеку шквального вітру і рекомендують в районах наближення тайфуну не виходити з дому без потреби.

Нагадаємо, третього травня вранці надійшло повідомлення, що Токіо готується зустріти найсильніший за півстоліття буревій.

Пізніше з'явились повідомлення проте, що внаслідок буревію, який охопив практично всю основну територію країни, загинули дві людини, близько 20 отримали травми різної тяжкості. У місті Номі в префектурі Ісікава на узбережжі Японського моря шквальні пориви вітру збили з ніг 82-річну жінку, яка невдовзі померла від забиття голови. У місті Тояма літнього чоловіка на смерть розчавило рекламним щитом, який упав на нього.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 977 | Додав: adminA | Теги: Японію, тайфун | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]