Вт, 2024-03-19, 07:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:07
Список найдешевших міст для відпочинку очолив Ханой
Інші останні Туристичні новини

Популярний у мандрівників інтернет-портал TripAdvisor склав список найдешевших міст світу для туристів. Перше місце посів Ханой - столиця В'єтнаму, передає "Закон і Бізнес".

Для складання індексу доступності основних туристичних напрямів світу на літо 2012 року порівнювалася вартість вечора у столицях найпопулярніших у мандрівників країн.

При підрахунках враховувалися такі дані, як ціна номера за ніч у чотиризірковому готелі, а також вартість двох поїздок на таксі, двох коктейлів у барі та вечеря на двох у ресторані.

У Ханої цей набір обійдеться туристу у 141 долар. Такий "цінник" дозволив столиці В'єтнаму посісти перше місце за дешевизною серед головних туристичних напрямків планети.

На 2-му місці - Пекін. У столиці Китаю середньостатистичний "кошик туриста" обійдеться в 159 доларів.

"Бронзу" завоював Бангкок, де за номер у готелі, два коктейлі, вечерю на двох і таксі доведеться викласти 161 долар.

Четвертою найдешевшою для туристів столицею світу є Будапешт - місто, розташоване в найдорожчій для туристів частині світу - Європі. "Індекс" угорської столиці становить 193 долари.

Замикає п'ятірку найдешевших міст - Куала-Лумпур. У серці Малайзії "набір туриста" коштує в середньому 195 доларів.

А от найдорожчі туристичні напрямки у світі - європейські міста, зазначають експерти.

Пальма першості - у Лондона. У столиці Туманного Альбіону зазначений набір послуг обійдеться у 518 доларів.

А тим часом Україна для туристів і фанатів Євро-2012 стала країною парадоксів. Іноземці дивуються ціновій політиці та особливостям туризму в Україні.

Приміром, 61-річний громадянин США Майкл Найт дивувався платним туалетам, підземним ТРЦ і дешевому метро, натомість ціни на Бессарабському ринку, в кафе і бутиках він назвав захмарними - така дорожнеча в США є лише в Беверлі-Хіллз.

"Такі ціни в Японії або на Беверлі-Хіллз, де живуть самі мільйонери. Але у них же і зарплати вищі. В Америці середня зарплата 2,5 тис дол, а у людей, які закінчили університет, - 10 тис дол. Полуниця в США по 40 грн за кг, а в Україні - по 50-70 грн, американська свинина по 20 грн, а українська по 50 грн. Лише ваше сало коштує в США ті ж таки 40-60 грн за кг. Взуття, сумки у нас можна придбати за 5-10 доларів", - порівнював і дивувався американець.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: ханой, найдешевші міста, відпочинку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]