Вт, 2024-03-19, 06:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
Стартує Євро-2012. Україна похапцем завершує підготовку. ВІДЕО
Інші останні Спортивні новини
В Україні гарячково завершується підготовка до приїзду іноземних фанатів. Найбільше недоробок виявилось у Києві.

На Хрещатику, де ще досі зводять фан-зону, за день до початку Євро-2012 панує справжній розгардіяш. Заради Євро порубали з десяток легендарних київських каштанів. Завісили пошарпані фасади символікою чемпіонату. А біля Бессарабки зняли тротуар і гарячково ліквідують черговий аврал, передає ТСН.

На околицях столиці також не все гаразд. Найбільше розчарування чекає на Трухановому острові, де зводять єврокемпінг для шведських фанів. Скрізь недобудови, сміття, досі немає електрики та гарячої води - просто-таки умови спартанського відпочинку.

Перші триста скандинавських спартанців мають оселитися тут 8 червня. Проте кілька шведів приїхали заздалегідь. Та, всупереч всім очікуванням, жодних претензій не висловили. Хіба що нарікали на погоду.

"Ми не очікуємо якихось особливих умов, розкошів. Нам небагато потрібно. Я думаю, все тут гаразд. Є де напнути намет, тут є душ, головне, аби вода була. Нам достатньо, щоб гарно час провести", - заявили невибагливі вболівальники.

Навіть знущальний напис "welcome", який хтось зробив на свіжому розчині у душовій, хлопці сприйняли за гарний жарт.

Комунальники присягаються, що скоро буде все готово. І пояснюють, що затримка вийшла не з їхньої провини. Винуваті, мовляв, шведські туроператори, які надто довго зволікали з фінансуванням.

"З 28 квітня почалися роботи, всього-на-всього місяць нам залишався на підготовчий етап. Пов'язано це з тим, що ми дуже довго укладали договір зі шведською стороною. Ну, ось так вийшло, що переговори велися близько місяця", - повідомив заступник директора КП "Плесо" Денис Рудник.

Шведські організатори, однак, результатом незадоволені та підганяють столичного керівника. "З погляду шведської сторони - нам потрібне диво. І диво звучить так - "вперед, місто Київ, вперед, містере Попов, нам потрібна повна віддача від вас зараз", - заявив голова наметового табору Інго Сандерланд.

У Харкові вболівальникам пощастило більше. Перші голландці вже обживаються у місцевому кемпінгу. Натомість у Донецькому аеропорту, коли сідав літак з французькою збірною, усе ще укладали асфальт. Не встигли збудувати паркінг та й у будівлі досі наводять марафет.

Останні приготування тривають і у Львові. Щоправда, тут так і залишиться недобудованою дорога до стадіону. На те, щоб покласти два верхні шари дорожнього покриття, банально забракло грошей.

Нагадаємо, Україна розраховує на приїзд 800 тисяч іноземних уболівальників. Найбільше має бути шведів - близько сорока тисяч. Перші уболівальники з Нідерландів, Німеччини, Південної Африки, Швеції, Польщі та Росії, а також волонтери УЄФА почали прибувати ще 6 червня.

Чемпіонат Європи з футболу 2012 року стартує сьогодні, 8 червня. Його на своїх полях приймають Україна та Польща. Офіційне відкриття турніру пройде в столиці Польщі Варшаві.

На пору Євро-2012 кафе і ресторани відчутно подорожчають

У містах, що приймають Євро-2012, зросли ціни в їдальнях та ресторанах. Дорогі ресторани в центрі столиці збираються ліквідувати традиційні бізнес-ланчі. У Львові дорожчають напої, а в Донецьку прибирають з вулиць дешевий фаст-фуд, йдеться у сюжеті ТСН.

До входу у столичну фан-зону - сотня метрів. Поряд їдальня, одна з найбільших на Хрещатику та найпопулярніша серед киян. В обідню перерву тут вишиковується черга відвідувачів. Олег обідає тут майже щодня. Сьогодні заплатив за стандартний обід із супу, м'яса та салату рівно 50 гривень. Іще кілька тижнів тому, каже, було дешевше гривень на 10.

Із протилежного боку Хрещатика, у пивному ресторані, сьогодні порожньо. Місцеві офіціанти скаржаться, що тиждень тому, до початку споруджування фан-зони, людей було втричі більше. Середній чек тут сягає 150 гривень на персону. До сьогодні в обід тут можна було поїсти майже вдвічі дешевше, бо діяла система бізнес-ланчів. Чи будуть годувати дешевим обідом завтра, офіціанти не знають.

У престижному ресторані неподалік Андріївського узвозу під Євро систему бізнес-ланчів змінили. Фіксованих цін на обід тут тепер немає, є обіднє меню.

У львівському ресторані, де середній чек теж приблизно дві сотні гривень, уже від 8 червня він зросте на 20-30 відсотків.

Ресторатор Вардкес Арзуманян пояснює, що він вимушений обмежити меню та підвищити ціни на їжу, бо подорожчали продукти. Та й роботи в офіціантів та кухарів стане більше. "Люди будуть працювати цілодобово і вимагатимуть відповідної заробітної плати", - пояснює ресторатор.

Менеджер львівської мережі ресторанів Христина Тузяк розповідає, що у них їжа не подорожчає. Подорожчають напої. "Це така сезонна особливість, виробники піднімають ціни, і у нас на 10-20 відсотків вони виростають", - запевняє жінка.

Іще в одному Євро-місті, Донецьку, ціни в ресторанах не змінилися. Але фаст-фуд заборонили. Вболівальників тут не годуватимуть стравами з майонезом, а з центру міста прибрали ятки з шаурмою та хот-догами.

Українці готові безкоштовно прихистити іноземців, щоб хоч трохи покращити карму України

До Євро-2012 українські готельєри вп'ятеро підняли ціни за проживання. Допомогти іноземцям із розташуванням вирішили звичайні українці – вони безкоштовно приймають іноземних гостей у своїх помешканнях на час чемпіонату, пише Gazeta.ua.

"У Києві посередній готель коштує 200 євро за ніч, а я у Відні кілька років тому зупинявся у 5-зірковому готелі за 80 євро за ніч", - розповів 36-річний киянин Дмитро Антонюк.

Він із дружиною ладен пустити гостей з Європи до себе у квартиру – цілком безкоштовно. "Ми з дружиною хочемо, голосно кажучи, покращити нашу українську карму. Запропонуємо гостям усю хату. Хай розташовуються, де вподобають. На сайті "rooms for free" пропозиція набагато перевищує попит. Народу, який пропонує своє житло, в рази більше, ніж людей, які зголошуються пожити", - сказав він.

Антонюк переймається тим, який імідж Україна матиме в очах іноземців. "Біля стадіону ще кінь не валявся. Якусь плитку досі ставлять. Іноземці приїхали на Євро і ходять з розкритими ротами", - скаржиться він.

"Я не збираюся перед гостями прикрашати нашу дійсність, розкажу все, як є. Вважаю, що організація Євро у нас – це суперкорумпована штука. Вся влада набила нашими ж грошима собі кишені. Але нашими людськими силами Євро може перетворитися на класний карнавал, на вселюдське свято. Для мене взяти участь у ньому було б дуже привабливо. Сподіваюся, що перед гостями з-за кордону мені не буде соромно, принаймні за себе. За пересічних людей", - зазначив Антонюк.

Прикордонники запевняють, що наразі справляються з потоком уболівальників

Збільшення організованих груп уболівальників, які виїжджають на відкриття чемпіонату до Польщі, спостерігається у зв'язку з початком Чемпіонату Європи з футболу 2012 року на україно-польському кордоні.

Разом з тим, різкого збільшення загального потоку громадян не відбувається. На пунктах переходу україно-польського кордону - стабільна ситуація, повідомив Інформаційний центр "Україна-2012" з посиланням на представника Держприкордонслужби Сергія Астахова.

За його словами, починаючи з 5 червня, здійснюється спільне оформлення осіб та транспортних засобів контролюючими органами України та Польщі, що дозволило в 2,5 рази зменшити час проходження оформлення в пунктах пропуску. Помічено також загальна тенденція на кордоні України та країн ЄС у зв'язку з початком туристичного сезону - відбувається майже щоденне збільшення пасажиро-транспортного потоку.

"На даний момент черг, які суттєво впливали б на перетин кордону, немає. При збільшеному потоці не виникає невдоволення з боку осіб, які перетинають кордон, і прийняття додаткових заходів з боку контролюючих служб, щоб забезпечити безпроблемний перетин кордону громадянами", - говорить Астахов.

Він також підкреслив, що учасники руху задоволені чинними процедурами перевірки, інформаційним забезпеченням, розташованим в пунктах пропуску, про що неодноразово висловлювали слова подяки службам обох держав.

Всього загальне оформлення діє на семи автомобільних пунктах перетину кордону, зокрема, почав функціонувати і пункт пропуску "Угринів - Долгобичів".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1019 | Додав: admin | Теги: Євро-2012, старт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]