Вт, 2024-03-19, 07:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:35
Тейшейру не пустили до Тимошенко
Інші останні Політичні новини
Глава представництва Європейського союзу в Україну Жозе Мануель Пінту Тейшейра не зміг зустрітися з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, яка проходить курс лікування в Центральній клінічній лікарні № 5 "Укрзалізниці" в Харкові, незважаючи на наявність письмового звернення екс-прем'єра з проханням про зустріч, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Місяць тому уряд сказав, що треба, щоб вона (Тимошенко - ред.) мене запросила. Вона запросила мене 15 травня, але в останній раз вони (в уряді - ред.) мені сказали, що я вже не посол ЄС в Україні. Я ще тут і я буду тут до вересня (перебувати на посаді посла ЄС в Україні - ред.), тому я не розумію причини відмови", - сказав Тейшейра журналістам біля будівлі ЦКБ № 5 в неділю, 16 червня.

За його словами, він зміг тільки піднятися на 9-й поверх лікарні і поспілкуватися з охороною біля палати Тимошенко. За словами європейського посла, охорона сказала, що лист екс-прем'єра потрібно передати в Качанівську виправну колонію, де екс-прем'єр відбуває покарання і де вона утримувалася до госпіталізації.

Тейшейра відзначив також, що не може отримати дозвіл на зустріч з екс-прем'єром з моменту її арешту, тобто протягом майже 10 місяців, тоді як інші представники Європарламенту отримують такі дозволи. Посол висловив здивування, що не може отримати дозвіл, і, разом з тим, висловив задоволення тим, що останнім часом все більша кількість людей отримує дозвіл на зустріч з Тимошенко.

Тейшейра повідомив також, що має намір ввечері в неділю, 17 червня, бути на матчі Нідерланди-Португалія, який пройде на харківському стадіоні "Металіст".

Відповідаючи на питання журналістів, він зазначив, що не має наміру проводити акцію, аналогічну проведеній депутатами Європарламенту Ребеккою Хармс і Вернером Шульцем на матчі Німеччина-Голландія, коли ті підняли 2 плаката "чесна гра в футбол і політиці" і "звільніть політичних в'язнів". "Я не депутат, я не політик. Я посол. Я не можу цього робити", - підкреслив Тейшейра.

Як повідомлялося, верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон своїм рішенням в рамках ротації призначила Яна Томбінського на посаду голови представництва ЄС в Україні. Він змінить на цій посаді Жозе Мануеля Пінту Тейшейру, який, у свою чергу, отримав призначення на аналогічну посаду в Кабо-Верде.

Томбінський, який в даний час займає посаду посла Польщі в ЄС, має намір приступити до виконання обов'язків голови представництва ЄС в Україні у вересні.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 959 | Додав: nowyny | Теги: Жозе Мануель Пінту Тейшейра, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]