Вт, 2024-03-19, 06:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:56
Токіо, Москва та Женева увійшли до топ-5 найдорожчих міст світу
Інші останні Новини світу

Столиця Росії знову ввійшла до п'ятірки найдорожчих для іноземців міст світу за версією компанії Mercer Human Resource Consulting.

У списку Москва, як і торік, посіла четверте місце. Столиця Японії Токіо цього разу очолила список. Столиця Анголи Луанда опустилася на другу сходинку, а на третій опинилося ще одне японське місто - Осака. Замикає п'ятірку найдорожчих для експатів міст швейцарська Женева, передає Lenta.ru.

Проживання в багатьох європейських містах стало коштувати дешевше через економічну кризу єврозони. Так, Париж втратив одразу десять позицій і опустився на 37-ме місце. Італійська столиця Рим посіла в рейтингу 42-ге місце, впавши на вісім рядків. Афіни перемістилися з 24-го на 77-ме місце. Лондон з 18-го місця перейшов на 25-те.

Найдешевшим містом для іноземців Mercer, як і в минулому році, вважає Карачі (Пакистан), де витрати іноземця будуть втричі нижчими, ніж у Токіо.

Компанія Mercer складає подібний список для того, щоб допомогти транснаціональним компаніям розраховувати оптимальні компенсації для іноземних фахівців.

Укладачі рейтингу беруть до уваги ціни більш ніж двохсот різних товарів і послуг (зокрема оренди житла, харчування й бензину) в 214 містах світу. Як точка відліку береться вартість набору товарів у Нью-Йорку.

До речі, у червні 2007 року та же британська консалтингова компанія Mercer HR склала список з 143 міст, відвідини яких найдорожче обходяться приїжджими. Київ у цьому рейтингу посів 28-ме місце. До трійки найдорожчих міст світу увійшли Москва, Лондон і Сеул.

У 2008 році Москва в третій раз поспіль стала найдорожчим містом для життя іноземців. Такі дані опублікувала американська фірма Mercer.

А у 2010 році Цюрих витіснив Токіо з першого місця в рейтингу найдорожчих міст світу за версією експертів агентства Economist Intelligence Unit. Японська столиця відсунулася на другу позицію, а на третій опинилося ще одне швейцарське місто – Женева.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 948 | Додав: admin | Теги: найдорожчі міста світу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]