Чт, 2024-04-25, 21:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:25
"Україна не вийшла на той рівень, якого могла б досягти"- Леонід Кравчук
Інші останні Іноземна преса про Україну

Перший президент України Леонід Кравчук під час візиту до Німеччини на запрошення Фонду Кербера дав інтерв'ю Süddeutsche Zeitung, в якому заявив, що бойкот чемпіонату Європи з футболу західними політиками - помилка. "Політики їдуть не на державні візити з офіційним протоколом. Вони їдуть подивитися футбол", - заявив він. Він додав, що бойкот - це "приниження для українського народу", який "старався, будував готелі, дороги, стадіони".

На запитання про підсумки двадцяти років незалежності України Кравчук відповів, що його країна "не досягла того рівня, якого могла б досягти, якби політики з самого початку підтримували тісні відносини з ЄС". За його словами, тоді б не було проблем з корупцією і питань з боку Європи про селективне застосування кримінального права.

На думку Кравчука, чинний президент України Віктор Янукович "вперше почав справжні реформи. Економічні реформи, політичні, пенсійну, податкову, реформу судової системи. Якщо б ці реформи провели десять років тому, нас би сьогодні не запитували, чому в нас діє кримінальне право часів Хрущова". За його словами, старі правові норми, зокрема, статті про перевищення службових повноважень, застосовуються проти опозиції, "тому що депутати досі думають по-радянськи". На запитання про те, чи може президент вплинути на таке правозастосування, Кравчук зауважив: "Якщо ми думаємо, що президент може все, то цей президент - товариш Сталін".

"Я переконаний, що якщо сьогоднішня опозиція прийде до влади, то вона буде чинити точно так само. Якби вони знали, що програють вибори, вони б скасували ці закони. Але вони думали, що ці закони їм ще знадобляться проти тодішньої опозиції", - заявив Кравчук. За його словами, за останні роки Україна вп'ятеро більше зробила задля зближення з ЄС, ніж за Віктора Ющенка, а єдина проблема полягає в Тимошенко.

За словами Кравчука, "більшість українців зараз підтримує політику інтеграції в ЄС. Росія не бачить в Україні справжнього партнера. Пан Путін чотири роки тому обмовився, що Україна нібито несправжня держава. Тому Росія розглядає Україну не як партнера, а як підлеглого".

Переклад InoPressa


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1129 | Додав: adminA | Теги: рівень, могла б досягти, Леонід Кравчук, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]