Вт, 2024-03-19, 13:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:28
Уночі на Гостиний Двір напали "спортсмени". ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Близько 30 спортсменів напали на захисників Гостиного двору в Києві в ніч проти 1 червня. Про це у своєму Facebook написала активістка Марія Лебедєва.

"Уночі на Республіку Гостиний Двір був наліт бандитів. Близько 30 осіб. Нас було близько 10 з тими, хто зміг приїхати за повідомленнями в Мережі, уже після вторгнення", - написала вона.

"Спортсмени налетіли, коли майже всі розійшлися, близько 1.00 ночі. Вигнали народ з погрозами розправи, матами, не дали забрати техніку, генератор, мотоцикл і все інше, звичайно. Тиснули базаром. Заварили двері зсередини, підкотили й заблокували тією старою машиною, що там була. Усе відбулося за лічені секунди, я так розумію", - додала вона. Напад було записано на відеокамери й диктофони.

За словами Лебедєвої, весь цей час поруч із Гостиним Двором стояв "бобик" з міліціонерами, які ні в що не втручалися. "На запитання, що ж збирається робити міліція, відповіли: "Начальство сказало чекати до ранку", - цитує її "Українська правда".

За словами Лебедєвої, після нападу вона пішла писати заяву в міліцію на вулицю Хорива, де зустріла директора ПАТ "Укрреставрація" Дмитра Ярича. До цього його бачили поряд із Гостиним двором під час його захоплення.

Врешті кількох нападників таки затримали. "Ворота відкрили. Гостиний Двір відбили", - підсумувала Лебедєва.

Група активістів з 26 травня проводить акцію на захист Гостиного двору на Подолі в Києві. Громадськість захопила і утримує внутрішній дворик цієї будівлі на знак протесту проти наміру перетворити його на торговельно-офісний центр.

Гостиний двір є одним із історичних місць у Києві. Його звели на початку XIX століття. Кабінет міністрів України вилучив Гостиний двір зі списку пам’яток архітектури 15 серпня 2011 року. Досі комплекс Гостиного двору перебуває у межах заповідника "Стародавній Київ".

26 травня Київрада ухвалила рішення про реконструкцію будівлі Гостиного двору. У КМДА наголосили, що після реконструкції зовнішній вигляд та висотність будівлі залишаться без змін. Однак, за словами протестувальників, історичну будівлю хочуть перетворити на торговельно-офісний центр. Учасники акції також звернулися до депутатів Київради з вимогою повернути Гостиному двору статус пам’ятки архітектури і передати споруду культурно-освітнім інституціям.

Зауважимо, раніше хвилю невдоволення викликала реконструкція Андріївського узвозу в Києві. У рамках масштабної реконструкції, заявленої як роботи з відновлення інфраструктури та комунікацій, були знесені три історичні будівлі.

Ділянку, де стояли зруйновані будинки, планувалося віддати під будівництво нового склобетонного комплексу "Андріївський плаза" однією з фірм, що входить до групи компаній СКМ Ріната Ахметова.

Однак під тиском активістів компанія відмовилась від такої ідеї і пообіцяла на місці будівель, які не мали історичної цінності, побудувати арт-простір, який би гармонійно вписувався у вигляд історичного місця Києва.

26 травня реконструйований Андріївський узвіз прийняв перших туристів, і бруківка не витримала. Після цього її подекуди познімали й перекладали знову. На реконструкцію Андріївського узвозу у Києві вже витратили близько 70 мільйонів гривень. Найбільше грошей пішло на заміну мереж та придбання матеріалів. Увесь ремонт затівали під футбольний чемпіонат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1035 | Додав: admin | Теги: напали бандити, Гостиний двір, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]