Вт, 2024-03-19, 13:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:30
Урожай зерна в Україні може знизитися на 20-30%
Інші останні Економічні новини

В Україні валовий збір зернових і зернобобових в 2012 р. прогнозується на рівні 43-44 млн т., що на 10-12 млн т. (20-30%) менше, ніж торік. Про це заявила начальник відділу агрометеорології Українського гідрометцентру МНС України Тетяна Адаменко, передає "РБК-Україна".

"Згідно з нашими розрахунками, за погодних умов, які склалися в Україні, валовий збір зернових і зернобобових цього року ми прогнозуємо на рівні 43-44 млн т, тобто на 10-12 т менше, ніж минулого року", - заявила Адаменко.

За її словами, це є наслідком складних погодних умов, які спостерігаються в країні останнім часом, зокрема посухи.

Разом із цим, Адаменко зазначила, що більш-менш сприятлива ситуація в Україні складається з кукурудзою.

"Але це за станом на сьогодні. Якщо на початку і в першій половині липня не буде ефективних дощів у лісостепу і степу, то також ситуація з кукурудзою буде ускладнюватись", - додала Адаменко.

Раніше перший заступник міністра агрополітики Микола Безуглий повідомляв, що валовий збір зерна поточного року очікується 45-50 млн тонн. При цьому вперше більше половини врожаю становитиме кукурудза.

"Залежно від подальших природно-кліматичних умов, які будуть в Україні, валовий збір зерна буде коливатися в обсягах від 45 до 50 млн тонн. Я оцінюю (...) 48-49 млн тонн у жовтні", - сказав Безуглий.

Нагадаємо, виробництво зернових в Україні у вазі після доопрацювання в 2011 році перевищило 55 млн тонн. Тоді вперше отримана середня врожайність зернових культур на рівні 38 ц/га. При цьому врожайність кукурудзи становила 64 ц/га, що на 20 ц/га більше показника попереднього року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: 20-30%, знизитися, Україні урожай зерна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]