Вт, 2024-03-19, 07:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:09
В Україні на Євро поменшало злочинців, а радикальні фани не приїхали
Інші останні Спортивні новини

Начальник Головного штабу МВС України Анатолій Лазарєв розповів про те, як змінилася криміногенна ситуація в Україні під час чемпіонату Європи з футболу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Можу стверджувати, спираючись на сухі цифри статистики, що криміногенна ситуація в державі та зокрема у містах, що приймають матчі, істотних змін не зазнала", - заявив він.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

При цьому Лазарєв зазначив, що окремі показники демонструють динаміку до зниження. "Це видно зі щоденних зведень, які формуються на основі інформації, наданої оперативними штабами, створеними при кожному обласному управлінні внутрішніх справ", - зазначив міліціонер. Як приклад він проаналізував злочини, що скоюються в громадських місцях, зокрема на вулицях. Серед них найбільш поширеними є грабежі, крадіжки, хуліганство.

"Кількість злочинів, скоєних до початку Євро-2012, і безпосередньо під час його проведення, відрізняються в бік зменшення. Зокрема, якщо протягом травня цього року в середньому за тиждень було зареєстровано трохи більше 1900 злочинів, скоєних у громадських місцях, то протягом першого тижня проведення чемпіонату ця цифра зменшилася більше ніж на чверть - до майже 1,4 тисячі", - зазначив він.

За його словами, якщо розкласти ці показники за окремими видами злочинів, можна побачити зменшення кількості крадіжок (з 1126 до 886) та грабунків (з майже 300 до 209). Зменшилася кількість зареєстрованих випадків хуліганства - з 107 до 85.

"Це зниження, звичайно ж, обумовлено тим фактом, що українська міліція під час проведення Євро переведена на посилений варіант несення служби. В цілому ж можна стверджувати, що стан правопорядку в країні залишається стабільним", - заявив один з керівників МВС України.

Радикальні фанати в Україну на Євро-2012 не приїжджали

До України на матчі Євро-2012 не прибували радикально налаштовані групи футбольних вболівальників, констатують у Державній прикордонній службі України.

"За весь час проведення турніру якихось інцидентів або конфліктів цієї категорії не було, оскільки реально можна сьогодні сказати, що радикально налаштованих груп уболівальників до України просто не прибувало", - повідомив перший заступник директора міжнародно-правового департаменту з питань проведення Євро-2012 Держприкордонслужби Володимир Карась на прес-конференції в четвер у Києві.

Він зазначив, що були випадки, коли громадяни ЄС намагалися в'їхати в Україну за своїм внутрішнім документом - ID-картками, і в цій ситуації прикордонне відомство ухвалило близько 300 рішень щодо їх пропуску до країни.

За словами Карася загалом із початку чемпіонату в Україну не пропустили 24 людини, які нібито їхали як вболівальники на матчі.

"Я хочу сказати, що за 20 днів лише 24 випадки - це практично мінімум для України", - сказав він.

Футболка про "страшний Донецьк" б'є рекорди продажів

Футболка з іронічним написом про Донецьк стала хітом продажів серед фанатів Євро-2012. Про це в четвер пише "Німецька хвиля".

Дизайнеру Діані Берг, яка розробила логотип Донецька, такий успіх і не снився.

Її футболки з написом "Now I fear nothing, I've been to Donetsk" ("Тепер мені нічого не страшно, я був у Донецьку"), розроблені спеціально до чемпіонату Європи з футболу, йдуть на ура.

"Я сама здивована таким ажіотажем, попит - це дивовижна і непередбачувана річ. Зараз до мене надходять замовлення з Росії і навіть з Німеччини", - повідомила Берг.

"Просто написати слово "Донецьк" на футболці мені здалося банальним. Хотілося чогось незвичайного, можжливо, навіть трохи двозначного і іронічного, адже про наше місто розповідають стільки жахів", - розповіла дизайнерка.

Ось вона і вирішила показати, що жителі Донецька можуть творчо підійти навіть до негативних стереотипів.

"Ми сприймаємо їх із гумором, і ця футболка-сувенір - прямий тому доказ", - каже Діана.

Житель Донецька Віталій купив аж 20 футболок - на замовлення партнерів по бізнесу з Росії та Німеччини.

Втім, сам Віталій до такого сувеніру ставиться скептично: "Справді, напис - двозначний, тому не дивно, що вона подобається не всім жителям міста".

А противники напису запевняють, що такий сувенір тільки посилить упереджене ставлення до Донецька і його жителів.

Раніше повідомлялось, що лідерами продажів серед сувенірів у вболівальників Євро-2012 стали магніти, футболки українських клубів та горілка з перцем. У фаворі в євровболівальників – найдешевші презенти, такі як прапорці, майки та бейсболки.

Незважаючи на постійні сумніви щодо здатності України гідно провести Євро-2012, вже тепер можна передбачати, що країна проведе чемпіонат успішно. Про це пише грецька газета "Катімеріні" у статті "Один тиждень Євро і плюсові показники".

Нещодавно були опубліковані дані про те, що рекордна кількість відвідувачів у київській фан-зоні було зафіксована 15 червня під час матчу Україна-Франція - близько 140 тис людей.

Поінформували, що під час матчу Україна-Швеція 11 червня київську фан-зону відвідали близько 100 тис осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1044 | Додав: admin | Теги: Євро-2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]