Вт, 2024-03-19, 06:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:27
В Україні підраховують збитки від Євро-2012 і сподіваються на фінал
Інші останні Спортивні новини

Прогнози чиновників щодо кількості іноземних туристів поки залишаються далекими від реальності: власники готелів, хостелів та кемпінгів кажуть, що їхні заклади порожні, хоч і сподіваються, що ситуація зміниться ближче до фінальних матчів. Про це пише "Дело" з посиланням на ВВС.

Чи не в найбільшому програші поки що Київ. Як виявилося, незважаючи на велику кількість пам'яток історії та культури в українській столиці, футбольних уболівальників крім футболу мало що цікавить.

"Ми багато часу і коштів витратили на промо-кампанію, було багато реклами, і в соцмережах теж. Все це було зроблено. Але люди, можливо, через відстань, можливо, через щось інше, поки що до нас не приїхали", - розповів Вадим Бухкалов, власник кемпінгу Litvinovka fan camp.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

За його словами, в таборі під Києвом зараз зупинилися вболівальники зі Швеції, Німеччини, Шотландії й чимало гостей з Росії, але в цілому кількість приїжджих поки що зовсім не виправдала очікувань: з трьох тисяч готових до прийому туристів місць в кемпінгу заповнені лише 250-300.

"Виходить, це в 10 разів менше, ніж ми готові прийняти", - каже власник, який поки що не знає, чим буде повертати витрачені на облаштування табору кредити.

Хоча ціна, за його словами, спочатку була невисокою - 15-20 євро з людини на добу.

Власник кемпінгу пояснює свої збитки тим, що до Києва взагалі приїхало набагато менше вболівальників, ніж очікували. За прогнозами української влади, на Євро-2012 в Україну повинні були прибути майже півтора мільйона іноземців. За кілька днів до початку чемпіонату директор Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський знизив цей прогноз до 800 тисяч.

Однак, за словами віце-прем'єра Бориса Колеснікова, український кордон щоденно перетинають 90 тисяч туристів, а готелі зараз заповнені на "99,9%". Хоча представники громадської організації "Євро патруль" стверджують, що за їхньою інформацією, офіційні оператори поки що забронювали не більш як 40% своїх місць.

У найменш вигідній ситуації, як вважають оглядачі, виявилася українська столиця. Незважаючи на те, що, за словами голови міськадміністрації Олександра Попова, "Києву пощастило зі шведськими уболівальниками", місто від цього не у великому виграші.

Голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець вважає, що багато киян почули заклик, який напередодні турніру пролунав з боку влади, - за можливості виїхати з міста. Але це не пішло на користь культурним установам та організаторам різноманітних заходів. Фанатів, каже, цікавить футбол, а не музеї, фестивалі, театри, навіть сувеніри, які до Євро готували вуличні торговці.

Туристів, вважають власники, налякала маса негативної інформації про Україну, яка з'явилася в західній пресі напередодні чемпіонату, а також завищені ціни на житло.

Утім, зараз вартість проживання через брак клієнтів почала істотно падати: ризикуючи опинитися без прибутку взагалі, готелі та хостели почали знижувати ціни.

Зневірятися бізнесмени також не поспішають - за словами власника фан-кемпінгу Вадима Бухкалова, головні матчі ще попереду, тому й туристи до кінця турніру ще приїдуть.

Раніше повідомлялось, що у дні чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україну щодня приїжджає на 90 тис туристів більше, ніж за аналогічні дні минулого року. Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, до Євро-2012 в Україну в середньому за добу приїжджало близько 200-210 тис людей, а з початком турніру цей показник збільшився до 300 тисяч.

Як повідомлялося з посиланням на Колеснікова, загальний обсяг витрат на проведення чемпіонату Євро-2012 з українського боку становив 5,5 млрд дол.

Раніше Борис Колесніков заявив, що підготовка до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року коштувала Україні 5 млрд доларів, тоді як Польщі - 34 млрд.

За словами Колеснікова, експерти прогнозують, що за час проведення Євро-2012 Україну відвідає від 800 тис до 1,2 млн туристів.

У свою чергу прем'єр-міністр Микола Азаров оцінює обсяг коштів, вкладених з 2010 року в інфраструктуру України для підготовки до чемпіонату Європи з футболу, в 40 млрд гривень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1068 | Додав: adminA | Теги: Збитки від Євро-2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]