Пт, 2024-04-19, 22:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:17
1 жовтня у Києві нагородять переможців конкурсу "Новела по-українськи"
Інші останні Культурні новини

Нагородження переможців конкурсу "Новела по-українськи" відбудеться у суботу 1 жовтня. Підбиття підсумків конкурсу від журналу "Країна" та дискусія про декомунізацію і коротку прозу розпочнеться о 15:00 в Українській книгарні "Смолоскип" у Києві, вул. Межигірська, 21, передає Gazeta.ua.

Цьогоріч перемогу розділили два тексти. Це "Інколи горобець рідніший за людину, або Чорні ворони з зірками" Олександра Вівчарика та "Моноліт" Валерія Пузіка. Всього учасники надіслали 212 новел. 204 отримали на електронну адресу і ще вісім – у паперових листах. Тема творів – вільна, але має бути мотив декомунізації. Тексти надсилали з усієї України, є учасники зі США та Чехії.

Про підсумки конкурсу можна почитати в журналі "Країна" за 1 вересня 2016 року.

На зустріч приїдуть переможці конкурсу Валерій Пузік та Олександр Вівчарик.

Нагадаємо, минулого року переможцем в конкурсі "Новела по-українськи" в номінаці "новела про Крим" став твір "Маша зі Пскова вже освоїлася" Надії Страшко. У творі авторка розповідає про проросійськи налаштованого пенсіонера-полковника, сім'я якого після анексії півострова переїхала жити на материкову Україну.   

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 744 | Додав: adminA | Теги: 1 жовтня, переможці конкурсу Новела по-україн, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]