Пт, 2024-03-29, 14:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:54
Бойовики гатять з мінометів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу російсько-окупаційні війська 25 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"На Луганському напрямку зафіксовано 9 порушень "режиму тиші". Противник вдавався до збройних провокацій з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї в районі Новоолександрівки, Новозванівки та Станиці Луганської. А з БМП окупанти обстріляли українських захисників біля населених пунктів Новозванівка та Новоолександрівка", - йдеться в повідомленні.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 8 порушень "режиму тиші". В районі Мар’їнки, Талаківки, Старогнатівки, Широкиного та Водяного бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів. Окрім того, по Широкиному та Мар’їнці вів вогонь снайпер.

На Донецькому напрямку зафіксовано 8 обстрілів. Окупанти із гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь в районі Авдіївки та Верхньоторецького. Також по Авдіївці окупанти відкривали вогонь з міномета 82-го калібру, а по Новгородському гатили з БМП та зенітної установки.

У зоні проведення АТО за добу, що минула, зафіксовано проліт одного БПЛА.

Незважаючи на провокації, Збройні сили України дотримуються "режиму тиші" та неухильно виконують відповідні пункти Мінських угод, додали у штабі.

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке повинна зафіксувати спостережна місія ОБСЄ.

Як повідомлялося, 22 вересня розпочато підготовчі роботи до здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Однак у штабі АТО повідомляли, що бойовики не допускають спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у місто Золоте, в якому заплановано розведення сил і засобів від лінії зіткнення.

28 вересня перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александер Хуґ відвідав населений пункт Петровське, в якому буде відбуватися розведення сил. За його словами, донецькі бойовики не забезпечили безпечного доступу місії в село Петровське і не приступили до розмінування цього району, тож моніторинг вести неможливо.

Напередодні в штабі повідомляли, що вперше за два останні тижні спостерігається певна ескалація військової обстановки на лінії фронту. Так, унаслідок ворожих обстрілів поранень зазнали троє українських воїнів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: бойовики, міномети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]