Пт, 2024-03-29, 16:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:54
Бойовики не дотримуються "тиші": відкривали вогонь 11 разів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  За минулу добу бойовики 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано 8 випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому і 3 - на Маріупольському напрямках.

Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

"На Луганському напрямку встановилося хитке затишшя", - йдеться в заяві.

На Донецькому напрямку бойовики вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів по Троїцькому і Невельському.

По Авдіївці терористи били з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Зі стрілецької зброї сепаратисти обстріляли Луганське і Верхньоторецьке.

На Маріупольському напрямку бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї по Мар'їнці та Гранітному.

"Збройні Сили України на провокації не відповідають, вогонь у відповідь не відкривають і неухильно дотримуються Мінських угод", - підкреслили в штабі.

Як повідомлялося, кілька днів тому на черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі від опівночі 1 вересня.

В українській армії заявили, що готові забезпечити "день тиші" 1 вересня попри те, що противник продовжує порушувати Мінські домовленості в частині відведення важкого озброєння і застосування озброєнь.

31 серпня прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер заявила, що тристороння контактна група може провести екстрену відеоконференцію 1 вересня через порушення режиму "припинення вогню" з боку бойовиків.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції українські військові дотримувалися режим тиші. "За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Увечері того ж дня штаб АТО заявив, що опівночі і до 10.00 четверга в районі проведення АТО зберігався режим "тиші", після чого було зафіксовано неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське і провокація в районі Троїцького. Всього з півночі до 18.00 годин незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Зазначимо також: розвідка повідомляла, що терористи активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових. Крім того, росіяни і найманці готуються знімати постановочні обстріли шкіл на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: бойовики, Тиша, вогонь 11 разів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]