Вт, 2024-03-19, 07:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:29
Бойовики обстрілюють Авдіївку та Новозванівку. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За винятком поодиноких збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ, ситуація в зоні АТО залишається контрольованою і загалом характеризується дотриманням "режиму тиші".

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр АТО.

"За минулу добу російсько-окупаційні війська 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових: 15 випадків зафіксовано на Маріупольському напрямку, 3 – на Донецькому та 3 – Луганському", - йдеться у повідомленні.

Так, на Маріупольському напрямку неспокійно було на ділянці фронту Широкине – Талаківка, де окупанти стріляли з 120 мм та 82-мм мінометів. Також для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО противник застосував снайперські групи та стрілецьку зброю в районі Мар’їнки.

На Донецькому напрямку провокативні обстріли з боку російсько-окупаційних військ сталися поблизу Авдіївки. При цьому ворог застосовував кулемети, стрілецьку зброю та гранатомети.

На Луганському напрямку бойовики зі стрілецької зброї обстріляли Попасну та Новозванівку.

Окрім того, зафіксовано проліт одного ворожого безпілотника, який вів розвідку українських позицій у районі Новоазовська.

Збройні Сили України, незважаючи на провокативні дії бойовиків, неухильно дотримуються Мінських домовленостей.

Напередодні повідомлялося, що на Маріупольському напрямку в Талаківці і Широкино відразу після заходу сонця по позиціях сил АТО було випущено майже 90 мін.

На черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі від опівночі 1 вересня.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції українські військові дотримувалися режиму тиші. "За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Увечері того ж дня штаб АТО заявив, що опівночі і до 10.00 четверга в районі проведення АТО зберігався режим "тиші", після чого було зафіксовано неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське і провокація в районі Троїцького. Всього з півночі до 18.00 незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Вранці 2 вересня в штабі АТО зазначали, що бойовики не дотримуються "режиму тиші": за добу окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано 8 випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому і 3 - на Маріупольському напрямках.

Зазначимо також: розвідка повідомляла, що терористи активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових. Окрім того, росіяни і найманці готуються знімати постановочні обстріли шкіл на Донбасі.

4 вересня в штабі АТО підтвердили, що ситуація в зоні АТО залишається контрольованою з моменту угоди про перемир'я, за винятком рідкісних збройних провокацій з боку супротивника.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: обстріл, Новозванівка, бойовики, Авдіївка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]