Пт, 2024-04-26, 18:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:54
Бойовики порушують власний "режим тиші". ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

   У зоні проведення АТО за минулу добу бойовики 30 разів відкривали вогонь по позиціях українських сил.

Про це повідомляє прес-служба штабу АТО на сторінці в Facebook.

На Донецькому напрямку зафіксовано 12 порушень "режиму тиші".

Зокрема, бойовики вели обстріл з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї по позиціях українських військових в Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому.

"Окрім того, по Зайцевому окупанти відкривали вогонь з мінометів 120- та 82-мм калібрів, а по Верхньоторецькому стріляв снайпер", - повідомили в штабі.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 16 порушень "режиму тиші". Бойовики вели збройні провокації і відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї поблизу Широкиного, Мар'їнки і Новотроїцького.

На Луганському напрямку зафіксовано 2 порушення "режиму тиші" - в районі Новоалександрівки бойовики лупили зі стрілецької зброї.

"Вогонь у відповідь сили АТО не відкривали", - підкреслили в штабі.

Нагадаємо, наприкінці серпня на черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі з півночі 1 вересня. Проте вже 2 вересня в штабі АТО повідомили, що бойовики порушують режим тиші, відтоді ситуація на Донбасі невпинно загострюється.

13 вересня ватажок бойовиків Олександр Захарченко оголосив, що бойовики в "односторонньому порядку" починають "режим тиші" з 0 годин 15 вересня.

14 вересня міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на брифінгу з міністрами закордонних справ України Павлом Клімкіним і Франції Жаном-Марком Еро в Києві заявив, що режим припинення вогню на сході України набуде чинності вночі проти четверга, 15 вересня, він триватиме тиждень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: бойовики, власний режим тиші | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]