Чт, 2024-03-28, 11:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:47
ЄС не визнає вибори до Держдуми Росії в окупованому Криму
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європейський Союз не визнає виборів до Держдуми Росії в анексованому Криму.

Відповідну заяву речника Зовнішньої дипломатичної служби розповсюджено у понеділок, 19 вересня, в Брюсселі.

Київ передасть міжнародним партнерам перелік учасників "виборів" у Криму для включення в санкційні списки - МЗС
Рада планує закликати світову спільноту не визнавати вибори до Держдуми - Парубій

"Європейський Союз не визнає анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і, отже, не визнає проведення виборів на Кримському півострові", - йдеться в заяві.

У ЄС зазначили, що спостережна місія за виборами ОБСЄ/БДІПЛ не здійснювала будь-якої діяльності на анексованих територіях Криму і Севастополя.

"Участь дипломатів країн-членів ЄС в спостережний діяльності в рамках місії ОБСЄ/БДІПЛ також обмежувалася визнаною територією Російської Федерації, яка не входить до анексованої. Європейський Союз, як і раніше, непохитний у своїй підтримці територіальної цілісності і суверенітету України", - наголошується в заяві.

В ЄС також нагадали, що за попередніми висновками спостережної місії за виборами ОБСЄ/БДІПЛ, голосування відбулося "прозоро, але залишаються проблеми з демократичним зобов`язання".

"Зокрема, ОБСЄ/БДІПЛ зауважила, що на виборче середовище негативно вплинули обмеження основних свобод і політичних прав, жорстко контрольовані ЗМІ, посилення тиску на громадянське суспільство, а також недоліки, пов`язані з реєстрацією кандидатів і нормативно-правовою базою. Ми очікуємо, що російська влада зробить все можливе для вирішення цих проблем на основі рекомендацій БДІПЛ", - наголосили в ЄС.

Як повідомлялося, 18 вересня відбулись вибори до Держдуми РФ. Голосування проходило, в тому числі, й на території тимчасово окупованого Криму.

Сьогодні, 19 вересня, МЗС України закликало міжнародних партнерів не визнавати результати виборів до Держдуми РФ у частині голосування на території тимчасово окупованого Кримського півострова.

Про невизнання російських виборів у Криму заявили США, Румунія, Данія, Естонія, Литва, Швеція, Франція.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: вибори, Держдума Росії, окупований крим, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]