Пт, 2024-04-26, 01:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:28
Гройсман не дозволить податківцям тиснути на бізнес
Інші останні Економічні новини

Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв вжити необхідних кадрових рішень стосовно чиновників - керівників податкових і митних органів, викритих у випадках тиску на бізнес. Про це Гройсман сказав на засіданні уряду, пише УНІАН.

"Ми наголошуватимемо на персональній відповідальності. Хочу, щоб почули всі підприємці: якщо буде несправедливість щодо бізнесу, ми звільнятимемо з роботи (чиновників – ред.) і (вони – ред.) нестимуть відповідальність", - сказав очільник уряду.

Він підкреслив, що економічне зростання має супроводжуватися побудовою в країні сприятливого ділового клімату і відсутністю будь-якого тиску.

"Система повинна бути вибудувана таким чином, щоб можна було провести процедури ще до того, як товар прибуде на кордон. Щоб можна було заздалегідь надавати документи, які митниця обробить, і як тільки прибуває товар, проходить перевірка, фото- і відео-фіксація, щоб не було зловживань", - сказав Гройсман.

Він також закликав чиновників регулярно спілкуватися з бізнесом і принципово не брати участь "в схемах і в системі".

"Вони повинні нести персональну відповідальність. Зловживання є, їх треба викорчовувати", - сказав Гройсман, пообіцявши "вибити дурь з голів" чиновників.

Володимир Гройсман має намір провести зустріч із представниками бізнесу в жовтні.

"У жовтні я проведу чергову зустріч з бізнесом", - сказав він, пише Інтерфакс-Україна.

Він також зазначив, що одним з питань для обговорення має стати зменшення терміну повернення ПДВ, а також можливість митного оформлення товару ще до його прибуття на кордон.

Прем'єр попросив главу Державної фіскальної служби Романа Насірова взяти участь у цій зустрічі та представити свої напрацювання в цих напрямках бізнесу.

Як повідомлялося, в Україні податкова і митна служби об'єднані в Державну фіскальну службу, роботу якої курирує Міністерство фінансів України. Незважаючи на те, що реформа ДФС була пріоритетом роботи Кабміну Арсенія Яценюка і нинішнього Кабміну Володимира Гройсмана, ДФС була і залишається "чемпіоном" за кількістю скарг з боку бізнесу на роботу органів влади в Україні. У зв'язку з цим реформа ДФС є пріоритетом роботи уряду. У Кабміні стверджують, що ДФС повинна стати сервісною службою. При цьому безпосередньо в Мінфіні впевнені, що адміністративні функції, включаючи адміністрування баз даних, має бути передано до Мінфіну.

Гройсман відзвітував про збільшення митних надходжень

Рішучі дії уряду щодо боротьби з контрабандою і впровадження інновацій уже привели до збільшення надходжень митних платежів, зокрема, тільки в серпні вони перевищили планові на 2,34 млрд грн, повідомив Володимир Гройсман.

"Якщо в травні, коли ми заявили, що цей пріоритет для нас важливий, мали зниження сплати (податкових платежів – ред.), - усі стали чекати, що ми передумаємо, нам забракне сили волі, й перестали везти. Але коли зрозуміли, що ми надовго, то одразу почали завозити товари та сплачувати платежі. Вже сьогодні можна сказати, що в серпні збільшилися надходження від роботи української митниці", - сказав прем'єр.

Він уточнив, що план митних надходжень у серпні перевищував 19 млрд грн, а отримано було понад 21 млрд грн.

Гройсман нагадав, що у рамках реформи Державної фіскальної служби були введені такі інновації, як єдине вікно, міжрегіональна митниця. За його словами, найближчим часом мають з'явитися результати роботи митної сотні по її боротьбі з контрабандою.

Згідно з даними Держказначейства, в серпні за бюджетного розпису 19,47 млрд грн було отримано 21,73 млрд грн митних платежів, що на 21,7% перевищує показник серпня 2015 року.

Загалом за вісім місяців митні платежі до держбюджету становили 145,52 млрд грн, перевищивши план на 5,5% і показник восьми місяців 2015 року на 17,5%.

Бюджетний розпис на вересень передбачає надходження 20,29 млрд грн, а станом на 27 вересня було отримано 17,01 млрд грн.

Насіров: митні платежі у січні-серпні 2016 року зросли на 40%

Митні платежі, ключовими з яких є податок на додану вартість, акцизи і мито, у січні-серпні 2016 року зросли на 40% порівняно з аналогічним періодом 2015 року. Про це заявив голова Державної фіскальної служби Роман Насіров на засіданні уряду у вівторок, 27 веренся.

"Якщо порівнювати періоди минулого року і цього року, на 40% ми збираємо більше. У першу чергу, це податок на додану вартість, акцизи і мито", - сказав він.

За словами Насірова, ДФС планує продовжити нарощувати обсяги митних платежів.

"Я думаю, що до кінця року ми будемо йти, щонайменше, на рівні 21-23 млрд грн на місяць, а завдяки і мобільним групам, і міжрегіональної митниці, і більш жорсткого контролю митної вартості та класифікації товарів намагатимемося йти на ще більше перевиконання", - наголосив очільник ДФС.

Нагадаємо, 5 вересня Державна фіскальна служба запустила міжвідомчі мобільні групи з метою посилення боротьби з контрабандою та корупцією на митниці.

Раніше повідомлялося, що розпочав роботу міжвідомчий центр боротьби з корупцією на митниці. Мобільні групи вирушили на митницю боротися з корупцією.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 789 | Додав: adminA | Теги: бізнес, Гройсман, Тиск, податківці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]