Пт, 2024-03-29, 11:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:51
Гройсман обіцяє нардепам "виконати і перевиконати" бюджет. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що готовий взяти на себе відповідальність досягнути показників, закладених у проекті держбюджету-2017, якщо Рада їх схвалить. Про це він повідомив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, пише Інтерфакс-Україна.

"Якщо український парламент підтримає цей бюджет, я беру на себе зобов’язання виконати його і навіть перевиконати. І кожен громадянин на собі це відчує", - зазначив глава уряду.

Окрім того, Гройсман заявив, що Кабінет міністрів має намір найближчим часом ухвалити постанову задля створення умов до зниження цін на ліки за 5-6 місяців.

Кабінет міністрів має намір на засіданні в четвер, 22 вересня, розглянути зміни до державного бюджету на 2016 рік на суму 6 млрд грн, заявив Володимир Гройсман.

"Сьогодні ми працювали з Міністерством оборони, Міністерством внутрішніх справ над тим, щоб спрогнозувати грошове забезпечення до кінця року. Ми прийняли необхідні рішення і коригування в обсязі 6 млрд грн, які зміни за якими цифрами відбудуться в четвер на засіданні уряду", - сказав він.

Прем'єр додав, що після прийняття змін до держбюджету-2016 на засіданні уряду він буде направлений до Верховної Ради.

"Потім ми направимо ці вимірювання в український парламент і за підтримки українського парламенту зможемо дуже впевнено дивитися на завершення цього бюджетного року", - додав він.

Нагадаємо, 15 вересня урядовий проект закону про держбюджет України на 2017 рік внесли до Верховної Ради.

Гройсман особисто представив держбюджет депутатам БПП і НФ

Володимир Гройсман побував на засідання фракції БПП разом з міністром фінансів Олександром Данилюком та першим віце-прем'єром Степаном Кубівим, щоб представити депутатам проект держбюджету. Про це "Українській правді" повідомили депутати БПП.

За їхніми словами, обговоренню держбюджету на 2017 рік був присвячений весь час зустрічі. Не під запис депутати розповіли, що сварок на фракції не було і саме засідання пройшло спокійно.

"Дискусій не було, був виступ міністрів, запитання деяких депутатів", - сказав журналістам після фракції Ігор Кононенко.

"Наразі я нічого не можу сказати про це все, я вивчу документи, зможу завтра коментувати", - зауважив у свою чергу Віктор Пинзеник.

Після засідання міністр Данилюк запевнив, що бюджет не ухвалюватимуть "під ялинку".

"Були уточнюючі запитання в освіті, у всіх сферах. Ми зробили все можливе, щоб парламент вчасно прийняв бюджет. Я не бачу причин його ухвалювати під ялинку", - сказав він.

Пізніше стало відомо, що Гройсман також у понеділок, 19 вересня, побував на засіданні фракції "Народний фронт", де представив проект держбюджету-2017. На зборах головував екс-прем'єр Арсеній Яценюк, а також були присутні секретар РНБО Олександр Турчинов і голова парламенту Андрій Парубій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: Гройсман обіцяє нардепам виконати і | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]