Вт, 2024-03-19, 04:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:43
Гройсман - Україна і Польща розберуться з чергами на спільному кордоні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Глави урядів України і Польщі дадуть доручення відповідним органам щодо покращення ситуації з перетином спільного кордону і зменшенням черг. Про це під час спільного брифінгу для ЗМІ під час Економічного форуму у польській Криниці-Здруй заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Укрінформ.

"Ми обговорили ситуацію про покращення ситуації щодо перетину кордону між Україною і Польщею. У нас є спільна думка, що ми маємо забезпечити гарний сервіс, щоб не було довгих черг. Це важка праця, але дано доручення і з боку польських колег і моїх колег докласти зусилля, щоб зробити перетин кордону більш комфортним, ніж це є сьогодні", - заявив Гройсман.

Глава українського уряду також запросив польську колегу Беату Шидло відвідати Україну найближчим часом. Він також наголосив на необхідності інтенсифікувати співпрацю між сторонами на міжурядовому рівні.

"Ми домовилися, що наша міжурядова комісія працюватиме з новою інтенсивністю, що дасть нам можливість вирішити усі завдання, які стоять між нашими країнами", - заявив Гройсман.

Український прем’єр підкреслив, що між обома країнами актуальною є співпраця в багатьох напрямах - політичній, оборонній, енергетичній та іншій сферах.

Гройсман подякував Польщі за підтримку територіальної цілісності України, засудження Варшавою російської агресії по відношенню до України, підтримку усіх, у тому числі санкційних заходів проти РФ.

Прем’єр-міністр України підкреслив, що між країнами є непросте минуле і хороше сьогодення і висловив сподівання на стратегічне добре майбутнє.

"Маємо виходити з єдиною спільною позицією порозуміння по історії", - констатував він.

Гройсман також подякував Шидло за надання усілякої, зокрема й експертної допомоги Україні у реформуванні країни.

Беата Шидло заявляє, що Польща і Україна мають спільну історію і в ній необхідно шукати теми, які об'єднують обидві країни, пише Інетрфакс-Україна.

"Польща та Україна мають спільну історію, необхідно зараз в цій історії шукати теми, які нас об'єднують", - йдеться в повідомленні канцелярії прем'єр-міністра Польщі на сторінці в соціальній мережі Твіттер, з посиланням на слова виступу Шидло в ході прес-конференції в рамках 26-го Економічного форуму в м.Криніца-Здруй (Польща).

Вона додала, що Польща хоче бути послом України в Європейському Союзі і бажає бачити її членом ЄС.

Як повідомлялося, з 4 липня тимчасово призупинено малий прикордонний рух між Україною та Польщею в частині, що стосується в'їзду і перебування на території Польщі жителів прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Польщі.

Польська сторона призупиняє застосування ст.3 п.1 міжурядової угоди про правила місцевого прикордонного руху, затвердженого постановою Кабміну №139 (139-2009-п) від 25 лютого 2009 року. Відповідно до цього, вночі проти 4 липня 2016 року з 1.00 за київським часом громадяни України, які перетинали кордон із Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон лише на загальних підставах і за документами, визначеними польською стороною (паспортні документи та віза).

У МЗС роз'яснили, що дія угоди про малий прикордонний рух між Україною та Польщею призупиняється менш ніж на місяць.

"За інформацією МЗС Польщі, призупинення дії угоди пов'язано і з проведенням саміту НАТО у Варшаві 8-9 липня на рівні президентів та зі Світовими днями молоді", - повідомила речниця МЗС України Мар'яна Беца, додавши, що дію угоди буде відновлено 2 серпня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, Польща, спільний кордон, черги, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]