Пт, 2024-03-29, 16:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:26
Кабмін обіцяє субсидії у повному обсязі і "бонус" заощадливим
Інші останні Економічні новини

Зекономлена сума житлової субсидії повинна перераховуватися споживачам у вигляді грошової компенсації. Про це прем'єр Володимир Гройсман заявив під час селекторної наради з керівниками місцевих органів виконавчої влади з питань соціального захисту населення в понеділок, 12 вересня, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Монетизація субсидій, монетизація економії субсидій, якщо будуть менше споживати і заощаджувати, цю економію ми повинні перераховувати людям коштами", - сказав він.

Гройсман зазначив, що Кабінет міністрів України працює над питанням переходу до монетизації невикористаного залишку субсидії.

Прем'єр зазначив, що фінансування субсидій громадянам України для компенсації зростання тарифів пройде з дотриманням усіх планів і в повному обсязі.

"Все буде нормально, все буде профінансовано", - сказав глава уряду.

Гройсман зазначив, що, за розрахунками уряду, обсяг субсидій буде таким, щоб на поточний момент максимально допомогти вразливим верствам населення, а потім шляхом монетизації субсидій стимулювати їх економити ресурси, передає УНІАН.

"Я наведу кілька прикладів. Припустимо, двокімнатна квартира 50 кв. м, склад сім`ї - три особи. Дохід на сім`ю - 7 тис. грн. Обов`язковий платіж після підвищення цін - 2 520 грн, але платіж з субсидією буде 876 грн. Для сім`ї 4 особи з загальним доходом 9 тис. грн платіж із субсидією становитиме 1 332 грн. Для сім`ї з двох пенсіонерів платіж (з урахуванням субсидії – ред.) становитиме 387 грн. Ось наша відповідь всім популістам", - сказав Гройсман.

Він відзначив, що політика тарифоутворення має бути прозорою і зрозумілою, а місцеві влади мають пояснити своїм співгромадянам формулу формування тарифів із урахуванням цін на газ.

"Місцеві ради і обласні ради ведуть розрахунки і ухвалюють рішення за цінами і тарифами, а потім передають свої пропозиції до Національної комісії з електроенергетики та комунальних послуг", - сказав Гройсман.

Він уточнив, що в разі, якщо місцеві влади вважають ціни і тарифи завищеними, вони можуть ухвалити рішення про компенсацію різниці з коштів місцевих бюджетів.

"Але краще інвестувати в модернізацію", - сказав Гройсман.

"Я думаю, що треба людям сьогодні говорити правду, а далі люди оцінять, як буде працювати та чи інша система", - сказав прем’єр.

"Але хочу звернутися сьогодні, щоб належним чином на місцях було організовано надання якісної соціальної підтримки та допомоги", - сказав він.

Гройсман також звернувся до керівників місцевих органів влади із закликом пояснювати громадянам формулу формування тарифів з урахуванням цін на газ.

"Ми наведемо порядок у соціальній сфері", - запевнив голова уряду.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, на тлі встановлення з 1 травня єдиної ціни на природний газ для населення в 6 879 грн/тис. куб. м підвищила з 1 липня тарифи на централізоване теплопостачання та гарячу воду в Україні в середньому на 75-90%.

З 1 вересня також піднялися тарифи на електричну енергію.

Водночас в уряді збільшили бюджет на виплату субсидій для вразливих верств населення. За оцінками Мінсоцполітики, з початком опалювального сезону 2016-2017 років субсидії в Україні будуть отримувати близько 9 млн сімей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, бонус заощадливим, субсидії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]