Пт, 2024-03-29, 11:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:10
Хоче продавати не землю, а право на її оренду Мінагрополітики
Інші останні Економічні новини

В Україні, незважаючи на вимоги МВФ, не дозволять продаж землі, однак, може з'явитися пропозиція купити право її орендувати на певний період. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий в статті для DT.UA.

Зокрема, міністр пише, що пропозиція купити право орендувати землю на певний період "сформує ціну на українські гектари і зруйнує міфи про "Вашу землю заберуть за безцінь".

"Нашим законом ми показуємо, що якщо є оборот прав оренди і він сьогодні коштує 1000 або 2000 доларів за гектар, то вже їжаку зрозуміло, що право власності дешевше коштувати не буде. Якщо ми запустимо цей ринок, то говоримо, що договір на 25 років в Черкаській області котирується за такою ціною, а договір на 45 років котирується дорожче", - переконаний Кутовий.

Міністр запевняє, що йому вдалося переконати МВФ у правильності такого рішення, хоча фонд наполягав на дозволі прямого продажу землі в Україні.

Відзначимо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що відсутність в Україні ринку землі сільськогосподарського призначення стримує інвестиції в аграрну сферу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: продаж не землю, Мінагрополітики, право на її оренду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]