Пт, 2024-03-29, 04:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:38
Командир танкової роти Лавренко став Героєм України посмертно
Інші останні Офіційні новини

Президент Петро Порошенко підписав указ про присвоєння звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка" капітану Олександру Лавренку посмертно.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Командир танкової роти танкового батальйону 93 окремої гвардійської механізованої бригади оперативного командування "Південь" капітан Лавренко удостоєний високої державної нагороди "за виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", - наголошується в повідомленні.

21 липня 2014 року в боях за селище Піски (Донецька область) екіпаж танка, яким командував капітан Лавренко, в складі зведеної танкової роти при підтримці механізованого взводу вів бій із захоплення опорного пункту терористів, що дало б можливість закріпитися на підступах до обласного центру підрозділам ЗСУ в Донецькому аеропорту. Увірвавшись в селище, екіпаж танка капітана Лавренка знищив опорний пункт терористів і два ворожих мінометних розрахунки. Захопивши блокпост, екіпаж прикривав вогнем механізований підрозділ.

Отримавши інформацію про початок контратаки терористів, Лавренко одним з перших висунувся на ймовірний кордон, відірвавшись далеко вперед від інших танків роти. Терористи відкрили по танку вогонь з гранатометів, кулеметів і автоматів. Ухиляючись від вогню, бойова машина наїхала на потужний фугас. Капітан отримав важкі поранення, однак не здався ворогові і не допустив захоплення бойової машини.

"Олександр Лавренко підірвався в танку разом з екіпажем. Ціною власного життя екіпаж зірвав контратаку терористів на тільки що зайнятих позиціях українських військових", - наголошується в повідомленні.

Раніше в привітанні з Днем танкістів Порошенко зазначив , що Україна по праву вважається однією з провідних танкових держав світу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: посмертно, командир танкової роти Лавренко, Герой України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]