Чт, 2024-04-25, 16:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:14
Латвія конфіскувала вкрадені Арбузовим 50 млн євро
Інші останні Економічні новини

Заступник генерального прокурора України Євгеній Єнін під час візиту до Латвії обговорить питання повернення заарештованих на території республіки 50 млн євро коштів колишнього першого віце-прем`єр-міністра України Сергія Арбузова.

Про це йдеться у його відеозверненні, розміщеному на сайті Генпрокуратури.

"Повідомлення ЗМІ про арешт судами Латвії 50 млн євро, які начебто належать пану Арбузову, не є черговою зрадою. Відповідно до конвенції ООН, усі активи, здобуті злочинним шляхом та заарештовані на території тієї чи іншої держави-члена конвенції, підлягають обов`язковому поверненню до країни походження цих коштів. Зазначене питання вирішуватиметься в рамках міжурядового переговорного процесу. Саме цьому питанню буде присвячений мій візит до Латвійської республіки, якій розпочнеться буквально завтра", - сказав Єнін.

Він зазначив, що порушені в публікаціях ЗМІ питання щодо наявності окремих складнощів у роботі та взаємодії між українськими правоохоронними органами та органами правопорядку Латвійської республіки справді мають місце.

"Ми вже зустрічалися із непоодинокими випадками щонайменше формального ставлення в попередні періоди до виконання міжнародних запитів нашими партнерами. Наразі нам належить подолати цю стіну непорозуміння для об єднання зусилля у боротьбі із транскордонними злочинами", - зауважив Єнін.

Крім того, додав він, Україні був би вкрай цікавий латвійський досвід, який має в своєму розпорядженні норму про так звану спеціальну конфіскацію, що дозволяє в досудовому порядку здійснювати арешт коштів та інших активів у разі, якщо завершення досудового розслідування займає досить тривалий час або потребує значних видатків із бюджету.

Раніше ЗМІ повідомляли, що суд Латвії конфіскував уже 50 млн євро на користь країни у справі розкрадань з держбюджету України і легалізації коштів через латвійські банки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: 50 млн євро, арбузов, латвія, конфіскація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]