Чт, 2024-04-18, 06:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:49
Луценко повідомив про нове затримання Каськіва в Панамі
Інші останні Кримінальні новини

  Екс-главу Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва затримали в Панамі. Про це "Українській правді" повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

За словами генпрокурора, щодо процедури видачі, після затримання Каськіва протягом 48 годин має відбутися слухання в справі.

"У разі його згоди на добровільну видачу, екстрадиція відбуватиметься за спрощеною процедурою і триватиме до 30 днів для узгодження всіх процедурних питань з українською стороною (надання даних представників України, які прибудуть в аеропорт Тукумен для здійснення передачі, та узгодження всіх логістичних питань)", – зазначив Луценко.

Генпрокурор пояснює, що у разі відмови Каськіва від добровільної видачі, за законодавством Панами стороні надається 60 днів для захисту своїх інтересів та подачі контраргументів на матеріали компетентних органів України.

"Проте, панамська сторона запевняє, що наразі не бачить підстав для відмови у видачі Каськіва. Також на цей час у діях Каськіва на території Панами не виявлено порушень кримінального законодавства країни", – зазначив він.

Луценко запевняє, що "в разі вчинення Каськівим кримінального правопорушення, це не стане перешкодою до його видачі, оскільки Україна і Панама зможуть домовитися про подальше повернення громадянина України до Панами для проведення суду та відбування покарання (така практика використовується при видачі громадян США)".

Подробиці Генпрокуратура обіцяє оприлюднити на брифінгу в четвер, 8 вересня.

Нагадаємо, 18 серпня Юрій Луценко уже повідомляв про затриманняна території Республіки Панама Владислава Каськіва за розкрадання та інші службові злочини.

Заступник генпрокурора України Євген Єнін тоді розповідав, що Каськіва затримали при спробі в'їхати на територію Коста-Ріки.

Генпрокуратура передала МЗС для направлення до Панами клопотання щодо екстрадиції Каськіва.

Тоді прес-секретар глави ГПУ Лариса Сарган підкреслила, що Каськів знаходиться під контролем панамської влади.

"Панама повинна його депортувати. Посол в Мексиці зараз цим активно займається. Про арешт мови і не було, йшлося про затримання при спробі перетину кордону", - пояснила вона.

25 березня глава МВС Арсен Аваков заявив, що Каськів оголошено у розшук.

Каськів є фігурантом кількох кримінальних проваджень.

У 2012 році Владислав Каськів як очільник Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами підписав угоду на 1 млрд доларів з іспанською кампанією Gas Natural щодо інвестицій в LNG-термінал в Україні. Пізніше іспанська сторона заявила, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала контракт. З'ясувалося, що цю людину звуть Хорді Сарда Бонвехі і він є лижним інструктором.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 990 | Додав: adminA | Теги: нове затримання Каськіва, Луценко, панама | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]