Пт, 2024-03-29, 17:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:37
Луценко розкрив подробиці найбільш резонансних справ. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Генпрокуратура України порушила кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю "24 каналу".

За його словами, приводом до цього став лист голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

"Я в день отримую (листи) від декількох десятків людей, в тому числі і від Шабуніна, за листом якого точно так же порушив кримінальну справу, ви не повірите на кого, на міністра внутрішніх справ Авакова, тому що всі однакові. Всі звернення в ГПУ мають однаковий процесуальний статус", - заявив Луценко.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк в коментарі телеканалу "112.Україна" заявив, що, незважаючи на кримінальне провадження проти глави МВС Арсена Авакова, про який говорив генеральний прокурор України Юрій Луценко, міністр продовжуватиме виконувати свої обов'язки.

"Мені абсолютно невідомо про яку справу говорив генеральний прокурор і, чесно кажучи, я не розумію, чому це обговорюється, як головна подія дня", - сказав Шкіряк.

Він зазначив, що кримінальне провадження може бути відкрито проти будь-якого громадянина України, в тому числі і міністра внутрішніх справ Авакова, якщо є відповідна заява.

"Я можу заспокоїти і російську пропаганду... і ту частину українського політикуму, яка вже сьогодні буде намагатися махати прапорами, - ніяких проблем в цьому не бачу. Це абсолютно нормальний юридично-процесуальний рух", - сказав радник глави МВС.

Він також зазначив, що на час розслідування Аваков буде продовжувати виконувати свої посадові обов'язки. "Міністр внутрішніх справ залишатиметься на посаді... Ніяких норм це не порушує", - підкреслив Шкіряк.

Напередодні секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов спростував чутки про його можливе призначення міністром внутрішніх справ замість Арсена Авакова - за його словами, вони є черговою спланованою провокацією.

За його словами, 12 вересня через окремі ЗМІ була здійснена чергова інформаційна диверсія російської пропагандистської машини на українській території: "Стиль роботи кремлівських провокаторів і їхні заготовки залишаються незмінними - дестабілізувати Україну зсередини, створити штучні конфлікти і посіяти недовіру".

Турчинов зазначив, що недавно за допомогою такої ж тактики російська агентура розхитувала урядову коаліцію, нацьковуючи попереднього прем'єра на можливих його наступників: "Тоді "аналітики" відправляли мене керувати урядом".

Зазначимо, раніше ЗМІ називали очільника МВС Арсена Авакова за реальним впливом на внутрішню політику "другою людиною в країні".

Луценко чекає від СБУ документів на відсторонення Суса і детективів НАБУ

Луценко очікує від СБУ, яка розслідує інцидент між співробітниками ГПУ і НАБУ, документи для відсторонення від посади учасників конфлікту.

"СБУ отримала всі матеріали. Я чекаю від них документів, наприклад, на відсторонення з посади пана Суса (заступника начальника департаменту Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитра Суса), який був одним з учасників конфлікту. Це не означає, що він винен", - сказав генпрокурор.

"Думаю, що будуть подання і щодо інших учасників, хто застосовував силу. Так буде правильно... Перестаньте думати, що в НАБУ ангели, а в ГПУ - демони. Не всі ангели і не всі демони", - додав Луценко.

При цьому раніше Луценко заявляв, що ГПУ не буде відстороняти Суса від його обов'язків на час розслідування.

Генпрокурор також повідомив, що має намір звільнити свого заступника Юрія Столярчука.

"Я шукаю сильнішого заступника по слідству", - заявив Луценко.

Генпрокурор зазначив, що в цілому задоволений роботою свого заступника, проте шукає кращого фахівця.

Луценко підкреслив, що наразі Столярчук перебуває у відпустці.

Нагадаємо, 5 серпня слідчо-оперативна група Генпрокуратури провела в НАБУ виїмку документів .

Генпрокуратура вказала як підставу для обшуку в Національному антикорупційному бюро (НАБУ) постанову суду в зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом нібито незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов.

Натомість у НАБУ назвали незаконною постанову суду, якою санкціоновано вилучення будь-яких документів або носіїв інформації в приміщенні Національного антикорупційного бюро.

Пізніше директор НАБУ Артем Ситник визнав певні ознаки конфлікту між НАБУ і Генпрокуратурою, але висловив надію на врегулювання відносин.

12 серпня в Києві стався конфлікт між співробітниками Генпрокуратури і НАБУ. Співробітники ГПУ затримали двох технічних працівників НАБУ, які здійснювали негласні слідчі дії, і доставили в будівлю Генпрокуратури, де протримали 11 годин.

15 серпня директор НАБУ Ситник заявив, що співробітники Генпрокуратури незаконно утримували співробітників НАБУ і застосовували до них силу. За словами співробітника НАБУ, прокурор Дмитро Сус заявив йому: "Вам кришка, ми вас все одно вивеземо і про вас ніхто не дізнається, якщо ви не будете з нами говорити".

18 серпня Луценко повідомив, що розслідуванням конфлікту буде займатися Служба безпеки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 750 | Додав: adminA | Теги: подробиці найбільш резонансних спра, Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]