Пт, 2024-03-29, 01:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Обмежать на законодавчому рівні ввезення книг з Росії до України
Інші останні Культурні новини

Кабінет Міністрів України схвалив і направив до Верховної Ради проект закону, згідно з яким книги, які ввозитимуться з Росії, проходитимуть процедуру ліцензування та перевірку щодо антиукраїнського змісту. Про це йдеться у тексті проекту закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту", повідомляє "Українська правда".

Під час доповіді на засіданні Кабміну голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко заявив, що метою документу є обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту.

Для цього пропонується внести зміни до трьох законів.

Нові зміни покликані заборонити публікацію закликів до ліквідації незалежності України, насильної зміни конституційного ладу, посягань на територіальну цілісність, а також пропаганди насильства, війни, комуністичного чи нацистського режимів та інше.

Також пропонується заборонити пропаганду позитивних образів країни-агресора та її органів, а також тих, хто підтримує чи виправдовує окупацію території України.

Своєю чергою гуманітарний віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко заявив, що щодо цього закону досягнуте розуміння з учасниками ринку, ключовими міністерствами та відомствами.

За його словами, ті, хто ввозитимуть в Україну книги з Росії також повинні будуть довести своє авторське право на їх розповсюдження.

Термін видачі ліцензії буде обмежений 10 днями. Він підкреслив, що ліцензування стосуватиметься лише книжок, які завозитимуть з країни-агресора.

Нагадаємо, новий роман відомої української письменниці та сценаристки Ірен Роздобудько під назвою "Тут і тепер" присвячено російсько-українській війні на Донбасі й тому, як вона впливає на долі звичайних людей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 705 | Додав: adminA | Теги: ввезення книг з Росії до України, законодавчий рівень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]