Чт, 2024-04-25, 06:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:06
Окупанти б'ють із забороненої зброї. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях українських сил у зоні АТО. Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

"Обстріли та провокативні дії окупантів носять неприцільний та провокативний характер з метою викликати вогонь у відповідь з боку Збройних Сил України, але українські захисники неухильно дотримуються Мінських угод", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на Маріупольському напрямку зафіксовано 20 порушень "режиму тиші".

"Противник вдався до збройних провокацій у районі Водяного, де із забороненої Мінськими домовленостями артилерії 122-го калібру обстріляв українські опорні пункти, а по захисниках Широкиного застосував міномети 82-го калібру", - повідомили в штабі.

Також бойовики відкривали вогонь по військовослужбовцях ЗСУ з БМП-2 в Широкиному. Гранітне, Мар'їнка, Старогнатівка, Широкине і Талаківка були обстріляні з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 9 порушень "режиму тиші". Бойовики вели вогонь з БМП, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї по Новоолександрівці. Також тут відкривав вогонь снайпер.

На Донецькому напрямку зафіксовано 8 порушень "режиму тиші". Провокаційні обстріли з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї бойовики вели по позиціях українських сил в Авдіївці та Луганському.

У штабі наголосили, що про всі випадки використання бойовиками забороненого мінськими угодами озброєння українська сторона інформує місію ОБСЄ.

У неділю, 11 вересня, жоден український боєць в зоні АТО від бойових дій не постраждав. Про це на своєму Facebook написав радник президента Юрій Бірюков.

"За 11/09/2016 бойових втрат немає: ні поранених, ані загиблих. І це дуже добре", - написав він.

При цьому, на уточнююче питання у коментарях Бірюков повідомив, що є один "небойовий поранений" в результаті необережного поводження з сигнальною ракетою.

Як відомо, з 1 вересня в зоні АТО було погоджено режим тиші, однак бойовики майже кожного дня збільшують кількість обстрілів.

Зазначимо, 10 вересня в прес-центрі АТО побачили ознаки деескалації на Донбасі: "тільки" 14 обстрілів з боку бойовиків.

Напередодні повідомлялося, що Росія пригнала на Донбас танки і "Гради", готує ротацію морської піхоти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: окупанти, заборонена зброя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]