Сб, 2024-04-20, 16:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:42
По Авдіївці та Новоолександрівці б'ють з мінометів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу бойовики 33 рази відкривали вогонь по позиціях українських сил.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

На Луганському напрямку зафіксовано 12 порушень "режиму тиші".

"Противник вдавався до збройних провокацій з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї в районі Новоолександрівки, Новозванівки та Попасної. По Новоолександрівці російські війська відкривали вогонь з міномета 82-го калібру та зенітної установки", - заявили в штабі.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 10 обстрілів.

В районі Мар'їнки, Талаківки, Старогнатівки, Широкиного і Павлополя бойовики застосували гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю. Також сепаратисти обстріляли позиції українських сил у Павлополі з БМП.

На Донецькому напрямку зафіксовано 11 обстрілів.

Бойовики з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї вели вогонь в районі Авдіївки і Новгородського. Також по Авдіївці сепаратисти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру, по Верхньоторецьку вогонь вів снайпер.

В районі Станиці Луганської зафіксовано рейд безпілотника бойовиків.

Напередодні повідомлялося, що в Авдіївці в результаті обстрілів бойовиків загинув український військовий.

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке повинна зафіксувати спостережна місія ОБСЄ.

Як повідомлялося, 22 вересня розпочато підготовчі роботи до здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Однак у штабі АТО повідомляли, що бойовики не допускають спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у місто Золоте, в якому заплановано розведення сил і засобів від лінії зіткнення.

28 вересня перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александер Хуґ відвідав населений пункт Петровське, в якому буде відбуватися розведення сил. За його словами, донецькі бойовики не надали безпечного доступу місії в село Петровське і не приступили до розмінування цього району, тож моніторинг вести неможливо.

27 вересня в штабі повідомляли, що вперше за два останні тижні спостерігається певна ескалація воєнної обстановки на лінії фронту. Так, унаслідок ворожих обстрілів поранень зазнали троє українських воїнів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: міномети, Новоолександрівка, Авдіївка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]