Пт, 2024-03-29, 09:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:14
Поїдуть до європейських вишів понад 1500 українських студентів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У короткотерміновому обміні з європейськими вишами візьмуть участь 1583 студенти українських університетів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Участь у короткотерміновому обміні з європейськими університетами візьмуть 2 220 осіб. Планується, що 1 583 стипендіатів з України отримають можливість навчатись або переймати професійний досвід у Європі. Відповідно, 637 стипендіатів з Європи відвідають Україну для короткотермінового навчання та обміну досвідом", - йдеться у повідомленні.

Така можливість у студентів українських ВНЗ з'явилася завдяки приєднанню України до програми Європейського Союзу на період 2014-2020 рр. "Еразмус+", що підтримує проекти партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, підготовки молоді і спорту.

У міністерстві повідомили, що "за результатами конкурсу "Міжнародна кредитна мобільність" у 2016 році національні агентства "Еразмус+" країн-членів Програми ЄС "Еразмус+" підтримали 116 проектів на організацію міжнародної кредитної мобільності у співпраці з українськими вищими навчальними закладами. Загальна сума виділених коштів на проекти мобільності з Україною – 7 380 000 євро".

За інформацією МОН, з 2015 року 2154 стипендіати вже користуються такими можливостями. Списки українських університетів, які виграли проекти з Міжнародної кредитної мобільності "Еразмус+" розміщено в Базі проектів Еразмус+.

Раніше стало відомо, що українські студенти в Польщі тепер зможуть працювати без спеціального дозволу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: понад 1500 українських студентів, європейські виші | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]