Пт, 2024-04-26, 01:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:47
Поліція затримала вбивцю двох поліцейських в Дніпрі. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Чоловіка, який убив двох поліцейських в Дніпрі, затримали. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на сторінці в Фейсбуці.

"Покидька, що вбив поліцейських затримали. Поліцейська перед загибеллю вистелити і потрапила. Підозрюваного оперують в одній з лікарень Дніпра", - написав Аваков.

Пізніше перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян повідомив, що підозрюваному у вбивстві двох поліцейських в Дніпрі Олександру Пугачову буде оголошено підозру, передає "Українська правда".

За його словами, зараз Пугачов знаходиться в лікарні, де його прооперували, він узятий під охорону поліції.

"Він вже є затриманим. Вже є постанова, зараз буде підозра", - зазначив Троян.

Також взято відбитки пальців. Машина, на якій Пугачов втікав від поліції, також ідентифікована.

Троян повідомив, що для затримання підозрюваного в Дніпрі в рамках плану "Перехоплення" поліція виставила пости на автовокзалах, перекрила виїзди, попередила всі лікарні. Троян зазначив, що в лікарню Пугачов звернувся під іншим прізвищем - Михайленко.

"Але за всіма прикметами від підпадав під наш опис. Поліція, яка прибула на місце, встановила, що хворий - той, кого ми шукаємо", - повідомив він.

Говорячи про можливих спільників Пугачова, які перебували разом з ним в машині під час інциденту, Троян зазначив: "Ми поки працюємо".

"Можливо, він був не один в машині, можливо, були ще якісь свідки, відеозапису ... За трьома різними адресами були проведені обшуки. ... Ми знайшли підроблені документи і навіть перуки, в яких вони ходили ... Ми розуміємо, що він був не один, працюємо", - додав він.

Речник МЗС України Артем Шевченко на своїй сторінці у Фейсбуці оприлюднив скріншоти з камер загиблого поліцейського Артема Кутушева.

"Це скріншоти з камер загиблого Артема Кутушева. У правій руці підозрюваного Пугачова - його зброя, з якої і було зроблені фатальні постріли. Саме патрульний Артем Кутушев перед смертю встиг поранити у живіт підозрюваного, який тільки вже у вбитого поліцейського забрав табельний пістолет", – написав він.

Раніше бійці спецпідрозділу "Альфа" взяли штурмом квартиру у будинку на вул. Чичеріна у Дніпрі, де міг перебувати вбивця поліцейських Вадим Пугачов. Але злочинця там не було. Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на речницю поліції Дніпропетровської області Анну Старчевську.

Також, за її словами, підозрюваний у вбивстві не захоплював заручників, про що раніше повідомляли ЗМІ.

"Нікого там в заручниках не тримали", - сказала вона.

Місцеве видання 056 повідомляє, що поліція штурмувала квартиру у будинку на вул. Чичеріна, бо там засвітився телефон Пугачова.

Правоохоронці вирвали решітку і зайшли усередину квартири, але злочинця там не було. Наразі поліція зняла оточення з будинку по Чичеріна.

Повідомляється також, що поруч з цим будинком було знайдено авто, на якому підозрюваний був на місці події в неділю вранці.

Раніше повідомлялося, що поліція веде зі зловмисниками перемовини та готується до захоплення. У Дніпрі відбувається операція із захоплення злочинця, який причетний до вбивства двох патрульних поліцейських.

Про це повідомляє очевидець Константин Бичков у Facebook.

Він повідомив, що станом на 15:10 злочинці забарикадувалися у житловому будинку на перехресті вулиць Чичеріна і Свердлова. Правоохоронці ведуть переговори із ними.

Як повідомляє "Громадське", місцеві жителі повідомляють, що Пугачов взяв у заручники родину.

За повідомленням порталу dp.vgorode.ua, спецпризначенці "Альфи" оточили місце проживання злочинця, відпрацьовують територію.

Міський голова Дніпра Борис Філатов в ефірі "112 Україна" підтвердив, що йде операція із затримання вбивці патрульних. Район повністю оточили.

Правоохоронці заблокували будинок, в якому знаходиться підозрюваний у вбивстві патрульних в Дніпрі.

"Був введений план перехоплення. (...) Є оперативна операція, що вже заблокований будинок, де знаходиться підозрюваний у скоєнні злочину. Правоохоронці налаштовані рішуче", - сказав Філатов.

Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе розповіла подробиці вбивства поліцейського в Дніпрі, наголосивши, що поліцейські належно виконували свою роботу.

"25 вересня о 9:40 екіпаж отримав завдання, була конфліктна ситуація. На місце приїхав екіпаж. В екіпажі було двоє патрульних. На місці вони з'ясували, що автомобіль порушує правила дорожнього руху. Патрульні зупинили машину і сказали водію, що вони будуть перевіряти документи. Злочинець просив, щоб патрульні не перевіряли його",– сказала глава Нацполіції.

Деканоідзе додала, що поліція все-таки почала перевіряти документи чоловіка.

"Патрульний сів в авто і почав перевіряти документи. В цей час злодій вийшов з машини і приставив пістолет до поліцейського збоку та вистрелив. Після цього він вистрелив в його напарницю. Патрульний помер на місці", – зазначила вона.

Очільниця Нацполіції також підтвердила, що у вбивстві підозрюють Олександра Пугачова. Деканоідзе додала, що злочинця розшукують по всій Україні.

Як повідомив перший заступник глави Нацполіції, начальник кримінальної поліції Вадим Троян, розшукуваний 33-річний Пугачов - уродженець Російської Федерації.

"Розшук цього злочинця триває вже більше року. З моменту початку АТО вінпереїхав з окупованих територій на мирні землі. Зараз для його пошуку ми задіяли управління поліції у п'яти областях", - цитує Трояна прес-служба відомства.

Нацполіції наразі відомо, що він народився 6 січня 1983 року у місті Мічурінськ Тамбовської області Російської Федерації, а проживав у місті Торез Донецької області.

"З 2015 року знаходився у розшуку через переховування від органів прокуратури. Тоді йому інкримінували незаконне позбавлення волі або викрадення людини, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом та створення злочинної організації", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, як повідомляє dtp.kiev.ua, Пугачов виявився співробітником батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо". Видання оприлюднило кримінальну історію злочинця.

В Дніпрі 26 вересня оголошено днем ​​жалоби за загиблими поліцейськими

Понеділок, 26 вересня оголошено в Дніпрі днем ​​жалоби за загиблими поліцейськими. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради з посиланням на міського голову Дніпра Бориса Філатова.

Філатов закликав не політизувати ситуацію і не піаритися на смерті людей, вимагаючи відставки керівника Національної поліції України.

"Ви танцюєте на кістках", - зазначив міський голова.

Також Філатов заявив, що шукатиме можливості допомогти сім'ям убитих патрульних і висловив переконання, що цей жахливий злочин не залишиться безкарним.

Порошенко висловив співчуття сім'ям загиблих

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття родичам двох патрульних поліцейських в Дніпрі, розстріляних в неділю вранці зловмисником при спробі перевірити його документи за порушення правил дорожнього руху.

"Тільки що міністр внутрішніх справ доповів про затримання злочинця, який убив двох поліцейських. Висловлюю співчуття сім'ям загиблих в Дніпрі. Злочинність кидає виклик всім нам", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці Порошенка Фейсбуці.

У зв'язку з цим, зазначив глава держави, громадяни повинні цінувати і поважати подвиг правоохоронців, які, ризикуючи життям, захищають Україну.

Нагадаємо, у Дніпрі сьогодні зранку поблизу автовокзалу екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль марки "Citroen" за порушення правил дорожнього руху.

Водій автівки почав чинити опір працівникам поліції, а потім здійснив декілька пострілів та зник з місця пригоди. Співробітник патрульної поліції загинув, його напарниця отримала поранення і пізніше померла в лікарні.

Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що підозрюваний у вбивстві дніпровських патрульних - Пугачов Олександр Андрійович, який перебував у розшуку за інші тяжкі злочини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 976 | Додав: adminA | Теги: вбивця двох поліцейських, Дніпро, поліція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]